Senaste Kommentarer

Top Commenters

Tio Snabba med Linus Wahlgren.

Inlägg av Embla Sue Panova den 7 mars 2013 i

Onyanserat

Namn: Linus Carl Henrik Wahlgren

Ålder: 36

Aktuell i: Maria Lang-filmerna

Drömroll: På scen, Tony i West Side Story. På film, nåt som jag inte gjort tidigare.

Hej Linus! På fredag får vi se dig i rollen som Eje i den första Maria Lang-filmen Mördaren Ljuger Inte Ensam. Du har sjukt snygga kläder i filmen, har du svårt att klä dig nutida efter att ha fått frossa i det stiliga 50-talsmodet? Ja, det kanske är dags att börja köra med hatt igen. Men vänta bara tills dom andra filmerna börjar rulla, då blir det ännu stiligare. I den här är jag väl mest…lättklädd. 

Om du fick ta med dig en sak från femtiotalet, vad skulle det vara? Förutom hatten då, så var ju faktiskt bilarna grymma. Inte så bensinsnåla eller miljömedvetna men grymt snygga!

Om du fick ta med en sak till femtiotalet, vad skulle det vara? Iphonen, jag skulle vara den coolaste killen i stan!

Vad var roligast med att spela i femtiotalsmiljö? Jag gillar att agera i andra årtal än nutid. Det finns alltid extra lager att jobba med förutom själva texten. Som kläder, språket, hållning, etc. Faktiskt så är dom senaste tre produktionerna jag gjort 50- eller 60-tal. Maria Lang, Dirty Dancing och så kommer jag i en Läckberg -ilm så småningom där jag figurerar i massa tillbakablickar.

Hur skulle du beskriva filmserien för någon som inte har en aning om vem Maria Lang var? Som det gamla ”hittamördarenspelet” Cluedo, fast med lite kärlekstriangeldrama.

Mördaren Ljuger Inte Ensam är ju regisserad av danske regissören Birger Larsen. Hur skiljer det sig att få regi av någon som inte pratar svenska? Birgers svenska är helt ok, så vi hade inga problem med att förstå varandra. Men jag har jobbat med utländska regissörer förut och dom hör ju oftast inte om jag sjabblar i texten eller betonar fel. Dom kollar ju mera på känslan i scenen, ögonen och närvaron. Vilket oftast kan vara bra, för det finns ju alltid en skripta som kan hjälpa till med det rent tekniska. 

Ni spelade in hela sex filmer – vilken var roligast att göra? Svårt att säga. Det känns som att vi filmat en enda lång film i nio månader. Varje film har ju sina godbitar, som ett extra bra manus, regissör eller nåt annat.

Alla sex filmer kantas ju av Sveriges skådespelarelit i olika biroller, var det någon speciell du såg fram emot att spela mot? Jag visste sällan vilka skådespelarna som skulle vara med var förrän strax innan vi började filma respektive film. Man var så inne i den filmen som man höll på med just då. Men en som jag verkligen fick bra kontakt med och som jag gärna jobbar med igen är Johan H-son Kjellgren. 

Ni har filmat under snart ett år – vad kommer du sakna med inspelningarna? Teamet, kläderna, att komma till inspelningsplatsen och se den snygga 50- talsscenografin. Och så självklart att jobba med Panov/Eklöw…men nåt säger mig att vi kommer ses igen:)

Vad är det första du tänker göra nu när du är ledig? Våren är väl snart här…det står en rätt nice Ducati i garaget som vill ut och röra på sig!

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg