Senaste Kommentarer

Top Commenters

TV-klubben: Äkta Människor Säsong 2, avsnitt 7.

Inlägg av Embla Sue Panova den 13 januari 2014 i

Onyanserat

äkta

Om du inte vill veta saker i förväg: sluta läsa nu. Och om du redan sett, eller inte är rädd för spoilers, välkomnar vi dig till TV-klubben. Idag snackas det om avsnitt 7 i andra säsongen av Äkta Människor, som visades på SVT i söndags.

EMBLA: Alltså, det här är så jävla svart nu. Kan vi börja prata om det avhuggna fingret? Eller att Douglas blev mördad? Eller för den delen att Mimmi inte känns helt frisk? Det känns liksom domedag över hela serien nu, vilket jag gillar. Bea har ju helt gått bananas och man vet ju inte ens hur ond hon kan bli – men hon känns ju helt klart som Mimmis raka motsvarighet. Jag trodde historien om Douglas och Florinetines unge skulle vara deras mörker, men det tog sig ju en helt annan vändning och man kan ju inte räkna med nåt längre. Det var ju i och för sig inte helt oväntat att Mimmis fuldownload kanske kan leda till något skit, men man vill ju verkligen inte att det ska hända. Jag slits liksom mellan viljan att Bea ska monteras ner som en gammal Ford och Mimmi ska leva lycklig med Tobias – och att helvetet ska braka loss.

INGRID: Ja, jag gillade verkligen inte den vändningen i Douglas/Florentine-storyn. Det blev för mycket, som du säger, allt är jättesvart nu. Jag tycker det hade varit mer intressant att fortsätta följa deras story utifrån att de var människa & hubot, och de utmaningar och problem som det för med sig. Som till exempel att det kanske inte är okej att bara stänga av sin partner när den inte gör som man vill? Även om det var att stjäla ett barn och vägra lämna tillbaka det. Men det kändes som att det fanns mycket mer att utforska där i deras förhållande – och vad ska hända med Florentine nu, kommer inte myndigheter upptäcka att hon är hubot, de kommer väl rimligtvis undersöka omständigheterna kring Douglas död?

Att Mimmi skulle bli smittad av viruset när hon gjorde den där nedladdningen var ju rätt väntat. Men kan inte låta bli att ställa mig frågan varför inte Inger, eller någon annan på kontoret, kom på tanken att fixa en laglig nedladdning av arabiskakunskaper till Mimmi när de fick problem med de egyptiska kontrakten? Och en del andra grejer jag undrade över i avsnittet, som kändes lite ologiska: Varför sov Florentine och Douglas på en annan våning än bebisen? Är det inte helt orealistiskt att ha ett spädbarn i ett eget sovrum på en annan våning? Varför vägrade Silas ta itu med att Rick var lös ute på Hubattleland- området med en pistol? Det är väl uppenbart att det kommer bli problem, och han visste ju att Rick snott pistolen?

LINDÈN: Där satte du fingret på varför det här var säsongens svagaste avsnitt, Ingrid. De logiska luckorna kan inte beskrivas som annat än slappt manusarbete. Vilket förvånar lite med tanke på hur tight säsongen har varit hittils. Utöver det ägnade man sig åt klichémässiga scenerier: surrogatpappan och den ”adopterade” sonen på skjutbanan, alltså kom igen! Däremot har jag inget emot mörkret. Jag vill (och hoppas) att det utvecklas till en dystopisk jävla mardröm innan säsongen är slut. Man börjar ju ana hubotarnas end game nu och jag hoppas de löper linan ut nu.

 

 

 

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg