Senaste Kommentarer

Top Commenters

TV-Klubben: Mr Robot , avsnitt 8

Inlägg av Eduardo den 20 november 2015 i

Onyanserat

MrR1

Eduardo: Efter ett mindre uppehåll och ett stresstittande av 4 avsnitt på raken så återvänder jag nu till TV-klubben och Mr. Robot. Jag lämnar er dock i förtid genom att skriva vad jag tycker och sedan sticka iväg tyvärr!

Hur som haver – avsnitt 8 alltså!

Mr Robot som Elliots farsa – känns ju skönt att det har kommit ut i alla fall – det har ju varit på g sedan Mr. Robot gav Elliot en lite putt i avsnitt 2(3?) som en bra farsa bör över kanten. Dock så undrar man ju varför Elliot glömt sin familj (för en andra gång verkar det som eftersom syrran påpekar det?) – har hans schizofreniliknande tillstånd påverkat detta eller har han försökt förtränga det? Varförvarförvarför.
Det är ju även en av de mer intressanta delarna i avsnittet med hur han nu inte kan bolla sina problem med några andra, så han börjar ju samtala med sig själv vilket har mindre lyckade resultat. Att han är son till Mr. Robot (det absolut töntigaste namnet och Elliot borde snacka med farsan om det) och bror till Darlene förklarar mycket men sätter fortfarande upp fler frågor – dog Elliots mamma av utsläppet och varför är då Mr Robot inte bara bekant med Tyrell utan även på tjenisnivå?

I sista scenen med Tyrell och polisen trodde jag först att Joanna (Tyrells fru) hade tagit vatten och hällt det på benen för att åka till sjukhuset men varför fake it when you can break it? Hon stack alltså hål på livmodern för att stalla polisen – det är väl psykopatisk hängivenhet om något? Sen att hon låter gaffeln med blod ligga framme känns inte så jäkla mycket Ture Sventon direkt. Och vad ska det leda till? Visst dom åker till sjukhuset där läkarna ser att det inte är så bra och så tar polisen Tyrell nästa dag bara. Har vi avläst Tyrell och Joanna fel? Har vi att göra med två fullblodsidioter som klarat sig under radarn pga sin nordiska coolhet och avskalade danska design?  Som Ingrid och Lindman påpekade i förra klubben så lär det ju vara ganska enkelt att binda Tyrell till mordplatsen. Tillsammans underminerar dom allt som svenska b-deckare försökt bygga upp under de senaste åren när det gäller nordisk brottstalang. Vad skulle GW säga – ptja 15 ryck i glasögonen och sedan Kumla i några år antagligen. Så vad tycker ni Emil och Ingrid – jag har ju inte ens pratat om mötet med den helt sönderstressade Whiterose, eller vad Mr. Robot har för hållhake på Tyrell?

tyrell wellick

Psycho killer, ba pa pa

 

Ingrid: Whaaaaaaat. Det är mitt samlade intryck av det här avsnittet! Många wtf-tillfällen. Kan man lita på att det verkligen är på riktigt nu, att Mr Robot alltså är Elliots far och att Darlene är hans syster? Jag hade behövt se om de tidigare avsnitten för att se hur de presenterades första gången, och hur allt går ihop… om det nu går ihop?Och det måste ju närmast betyda att Elliot är schizofren eller nåt sånt, som du säger Eduardo.

Sen är det ju det här med att premissen har varit att Elliots pappa är död, och att det var Evil Corps fel. Om Mr Robot nu är hans pappa, är det i själva verket som du skrev Eduardo, att det var hans mamma som dog? Jag hade i och för sig för mig att Angela berättade för Gideon att hennes mamma och Elliots pappa dog på grund av giftutsläppet, men är det någon serie där man kan köpa att saker man hört sägas kanske egentligen inte var på riktigt, eller i alla fall inte riktigt på det sättet som det verkade, så är det väl här!

Känns som att allt jag skriver i den här TV-Klubben är frågor och åter frågor… men den största frågan efter det här avsnittet (och då finns det ändå många att välja mellan) måste ändå vara: varför känner Mr Robot och Tyrell Wellick varandra, vad är det för planer de haft ihop, och som du sa Eduardo, vad är det för hållhake? Och sen har vi ju det här med Wellick och hans fru som sagt. En sak som är säker är att Martin Wallström spelade briljant psycho i scenen där han snackade svenska med sin fru, om att de inriktat sig på fel saker, om Gud och annat förvirrande. Kan inte säga att jag riktigt förstod vad han menade dock. Jag är fortfarande osäker på om serien håller sig på rätt sida om förvirringen, eller om det faktiskt är för förvirrande. I en film hinner man ju uppleva alla vändningar under en kortare tid, men här dras det ju ut så att det är svårt att komma ihåg allt som hänt tidigare. Samtidigt känns det inte som en serie som funkar helt för binge-kollande. Men oavsett,  det här avsnittet var riktigt bra.

Mr Robot sänds på SVT, fredagar kl 22

Skrivet av Eduardo

Fascinerad av det ostrukturerade och det hopplösa. Stadsplanerare som anser att fler filmer borde ses i sin rätta urbana miljö – filmen är bara en del av upplevelsen. Tycker allt blir bättre på danska. Gillar överlag inte TV-serier.

Fler inlägg av Maila Eduardo
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg