Senaste Kommentarer

Top Commenters

TV-klubben: True Blood säsong 7, avsnitt 1

Inlägg av Embla Sue Panova den 26 juni 2014 i

Onyanserat

trueblood

Nu tar vi oss an en av årets mest omtalade tv-seriehändelser: sista säsongen av True Blood. Ingrid har redan värmt upp, vilket ni kan läsa HÄR. Ni vet vad som gäller: läs inte om ni är rädda för spoilers – och säg för guds skull inte att vi inte varnade er!

EMBLA: Det enda jag hade i huvudet, och jag tror inte att jag var ensam, var ÖVERLEVDE ERIC NORTHMAN??? Det fick man ju inte svar på i första avsnittet alternativt att han verkligen har kolat vippen. Otillfredsställelsen är förstås total. Men om man bortser från det var det ju en jävligt fartfylld start på säsongen med det blodbad vampyr/människofesten innebar. Jag hade glömt vampyrviruset helt och blev givetvis medryckt från ruta ett. Tara slutade som en sisådär 7 liters blodpöl, vilket jag inte blev så värst besviken för – hon är ingen favorit till mig. Vad tänkte du om slakten, Ingrid?

INGRID: Blev också förvirrad först och fick tänka efter vem som egentligen slogs mot vem, för man slängdes ju verkligen rätt in i scenen där förra säsongen avslutades. Egentligen ogillar jag det upplägget, tycker det är bättre med riktiga avslut och riktiga starter på säsonger, men man kan inte klaga på en seg start i alla fall. En nackdel är dock att det är lätt att missa saker, jag hängde knappt med på att Tara rykte med. Fick man ens se henne dö? Hon var ingen riktig favorit för mig heller, men ändå, så abrupt! Nästan så man undrar om hon verkligen är borta för alltid? Taras mamma kan inte släppa att hon är borta, och börjar se henne i syner. Frågan är om det bara är vampyrblodet (som hon fått efter att ha blivit skadad) som talar, eller om det ligger nåt i det där?

EMBLA: Jamen det är en av grenarna som jag är helt galet trött på – Taras jobbiga och super-religiösa morsa. Nej, jag tror inte man fick se när Tara pålades – bara när mamman satt i pölen och hon redan var borta. Håller med om att den där scenen gick lite för snabbt och att handlingen startade upp lite väl kvickt också. Annars gillar jag i och för sig cliffhangers men varje säsong måste faktiskt starta lite tydligare med en ordentlig tillbakablick så man hänger med igen. Det är ju inte som att man stänger av tv:n och håller sig fri från andra intryck tills nästa säsong kommer.

Mitt ganska stora problem är att jag har sjukt svårt för Sookie. Jag tycker hon känns tramsig och att Anna Paquin spelar ganska dåligt och irriterande. Är hon sådär i böckerna, Ingrid? Jag stod ut lite bättre i början men hon utvecklas ju ingenting – jämför man då med Bill och Eric som man åkt berg-och-dalbana mellan är hon ju plattare än en statist!

INGRID: Det är lite svårt att jämföra med bok-Sookie, för där berättas ju allt utifrån hennes perspektiv, alltså i jag-form, så man uppfattar henne inte på samma sätt. Men spontant skulle jag ändå säga att jag gillar bok-Sookie mer, hon är lite mer helylle och vardaglig än i serien. Tycker inte att Anna Paquin är jättedålig (stör mig mest på hennes sätt att hålla armarna stelt längs med sidorna med axlarna bakfällda, hela tiden), men du har rätt i att Sookie inte utvecklas så mycket. Det är väl den där typiska förbannelsen, att den vanliga blonda tjejkvinnan i huvudrollen inte blir så intressant i jämförelse med de andra karaktärerna (lex Orange is the new black).

Nu blir det dock lite mer intressant när hon är tillsammans med en varulv (Alcide), för hon kan ju höra alla hans tankar, hela tiden, vilket också ger upphov till ett smärre sammanbrott här i första avsnittet.  De enda hon inte hör alls är vampyrer, och det var ju en av anledningarna till att hon drogs till Bill från första början. Att hon blir arg på Alcide när hon hör honom tänka att vampyrattacken var hennes fel är ju inte så konstigt, men det blir samtidigt ett väldigt konstigt förhållande när den ene kan höra allt den andre tänker. Hur många tankar kommer inte helt automatiskt liksom, utan att man sen uttalar dem? Att kasta iväg sin mobil i skogen för att man är arg på sin pojkvän är däremot bara dumt – kom igen Sookie, fall inte i skräckfilmsfällan!

Men du, det här med att alla människor måste slå följe med en vampyr som kan skydda dem – det innebar att Lafayette fick med sig Jessicas pojkvän (som spelas av en ny skådis, hu!) hem. Vad hände där egentligen, visst hintades det om en flört?

EMBLA: Jag veeeet! Hello 80-tals horror. Nä, jag hade mycket hellre sett henne som mycket starkare, lite mer Buffy-aktig. Helylle har jag inga problem med, men det tenderar lite för mycket att bli kort klänning och gummistövlar i längta-hem-pose, om du fattar vad jag menar.

Alltså, jag trodde jag fått minnesluckor, för Jessicas kille kände jag inte igen alls. Då var det inte så illa ställt med min hjärna alltså, utan han är ett nytt ansikte. (Avbeställer omega 3-batchen jag köpte igår.) Jamen visst var det väl en flirt, no? Kan ju utveckla sig och bli ett spännande litet drama. Jag älskar ju Lafayette, så jag hoppas kanske någon mindre upptagen kunde svepa in i hans liv, men men. Vad tycker du om Jessica annars då? Scenen där hon skulle beskydda Andys älv-dotter Adilyn var riktigt spännande tycker jag. Gillar att hon är valpig och impulsiv i det hon gör och sen får ångest! Ett litet wild card, minst sagt!

INGRID: Älskar Jessica! Hon är en skitbra karaktär, förenar tonårsångest, gullighet och brutalitet. Det  skulle onekligen vara trist om hennes nya fina pojkvän var otrogen… men samtidigt, Lafayette, man vill ju unna honom lite kärlek nu tycker jag (Jesus, kom tillbaka! Är det någon som jag skulle acceptera kom tillbaks trots att hen dött är det han. Så sjukt sorgligt att han dog).

Allt som allt så måste jag säga att jag är väldigt peppad på den här sista säsongen av True Blood. Har varit lite avmätt på sistone, men efter att ha avslutat bokserien och nu sett första (och faktiskt andra också, men det tar vi nästa vecka) avsnittet så är jag game igen. Det ser lovande ut tycker jag. Mörkt och med lite undergångsstämning.

EMBLA: Ja för fasen! Jag är löjligt peppad. Jag vet ju att du fått tjukolla på två avsnitt redan så efter detta kommer jag privatmaila dig om lite spoilers – kan liksom inte vänta på att få veta vad som händer! Det är ju rätt ovanligt att man VET att det inte blir fler säsonger av en serie, men till skillnad från Dexter (som jag för övrigt ångrade att jag såg sista säsongerna av) känns avskedet till Bon Temps som ett redan nu växande hål i min favoritserielistning.

True Blood finns på HBO Nordic, nya avsnitt läggs ut varje måndag

 

 

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg