Senaste Kommentarer

Top Commenters

Onyanserat recenserar James Bonds läppar

Inlägg av Embla Sue Panova den 24 maj 2016 i

Onyanserat

bond12

Samtalet i soffan häromdagen. ”Jag hoppas att han blir nästa Bond!” sa min man när vi såg Tom Hiddleston på Graham Norton show. ”Nej gud, han har för dåliga läppar”, svarade jag. Det kräver kanske sin förklaring, men skådespelare som har väldigt smala, till inga läppar alls, brukar generellt få spela vessliga, elakare typer. Folk med mulliga läppar har tydligen ett snällare utseende och får oftare spela goda. Det slår liksom aldrig fel. You’ll see.

Bara för att bevisa (och motbevisa) min teori var vi tvungna att kolla igenom de föregående James Bond-sen för att se om det stämmer. Jag kan säga att det blev 1-0, till min fördel. Låt oss ta en titt!

Sean Connery

bond1

Som ni ser har Sean plumpiga läppar. Han har en något svagare överläpp, men det gör bara att han får ett något skarpare utseende, som ju sig bör när man har rätt att döda. Summering: ja, Sean passerar tveklöst läppgränsen och passar som agent 007.

David Niven

bond2

David Niven gjorde en enda Bond, och den räknas ju inte ens, men låt oss för skojs skull ta en titt på läpparna. Obefintliga! Inte undra på att det inte blev fler filmer.

George Lazenby

bond3

Oj! George har mycket bra läppar för en Bond! Ganska stor storlek, men ändå inte fladdriga och okontrollerade som Mick Jaggers. Det här känns som undantaget som bekräftar regeln, eftersom inte heller han blev långlivad. Ofattbart. MEN! Det KAN ha att göra med att Roggan Moore, tidernas BÄSTA Bond kom och snuvade George på konfekten. Då återstår bara att se om hans läppar var så bra och teorin är vattentät?

Roger Moore

bond4

Score! Roggan har, precis som Sean, en lite större underläpp och lite mindre överläpp och passerar därför som mycket väl godkänd enligt våra (mina) kriterier. Här måste vi dock ta en annan sak i beräkning: ögonen. Roger tillförde trots allt karaktären något som ingen annan lyckats med innan: charmen. Och den sitter inte i läpparna. Very good, mister Bond.

Timothy Dalton

bond5

Timothy Dalton. Njä. Läpparna är inte obefintliga, men liksom dorkiga? Han borde bli en av papporna i Titta han snackar-filmerna ihop med Steve Guttenberg och Tom Sellek. Men nån Bond är han inte och det bevisar ju också filmhistorien. Sorry, Timmy.

Pierce Brosnan

bond6

Pierce har bra läppar, utan tvekan. MEN. När han är Bond poserar han av någon anledning med väldigt stram, konstlad mun. Förmodligen för att han vill se lite tuffare ut än han gjorde i Remington Steele. Synd, Pierce. Synd. Många (ok, min man) tycker att han är en fullvärdig Bond, men jag ser allt igenom den där brittiska accenten. Inte ens en Blue Steele kan rädda dig.

Daniel Craig

bond7

Nej, men nej. Jag har ingen aning om vad som pågår med Daniels läppar. Överläppen finns inte och underläppen är sned och stel som i första försöket till Botox. Enligt mig det konstigaste Bondvalet genom tiderna och även om charmen inte sitter i läpparna utan i ögonen får han fail på båda!

Låt oss ta en titt på de påtänkta Bondsen, nu när Craig
(tack och lov) inte gör fler!

Tom Hiddleston

bond8

Som sagt. Alldeles för lite läppar. Dock finns en överdos av charm. Kan funka, men nope, läppmässigt blir han en ypperligt äcklig skurk istället.

Idris Elba

bond9

Jamen här pratar vi. Idris, aka Luther, har är alla rätt! Bra avvägning på läppar OCH charmen. Dessutom vore det ju kul om Bond fick representas av någon som inte är vit, medelålders och ja, man.

Gillian Anderson

bond11

Gillian lär ha anmält sig som frivillig att axla rollen som Jane Bond! Skönt, det började bli lite väl gubbigt här inne. Gillians läppar är bra, absolut inte för smala eller för tjocka. Men de är liiiite stela. Jag är dock beredd att se genom fingrarna ifall Bond kan få bli tjej. Det hade varit en välbehövligt uppfräschning. Hoppas hoppas hoppas bara vi slipper se en trött hård-agent-med-ett-enda-ansiktsuttryck, vilket KAN bli en utmaning för regissören då Gillian brukar spela ganska stramt.

Min önskebond

bond10

Jag har sagt det förut, Robbie Williams vore den ultimata Bond om franschisen bestämmer sig för att gå tillbaka till the good ol’ Moore days istället för detta mishmash av Bond/halvkass action. Robbie är lite lik en ung Sean, ultimata läppar och en överdos charm. Det går liksom inte att bli mer lämpad. Ja, om man nu inte skulle vilja se något helt annat när man serveras en ny Bondfilm – och det vore kanske på tiden? I så fall kan ni glömma allt ni just har läst.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg