Senaste Kommentarer

 • Olof on Assholes off screen

  Intressant ämne. Svårt att överblicka. Vill vi ha en nolltolerans, eller var sätter vi gränsen? Ett sätt att lösa problemet,...
  Posted 26 juli, 2017
 • Johan Anderson on Dr Who – Alla tiders doktor

  Jag är ju lite rädd för att det med en stor dos nostalgi som jag kommer ihåg den, jag har...
  Posted 21 juli, 2017
 • Simon on Vi drevar på.

  Inte så konstigt att folk tycker till om någons tröja eller smink i det sammanhanget, det utesluter inte att man...
  Posted 21 juli, 2017
 • Lindman1 on Apornas Planet: Striden – Den grandiosa finalen

  Tack Petter! Det var mycket roligt att höra, det gjorde helt klart min dag. Jag suger åt mig berömmet likt...
  Posted 20 juli, 2017
 • Petter Stjernstedt on Apornas Planet: Striden – Den grandiosa finalen

  Hej, måste bara säga att du skriver mkt bra! Beskrivande, metaforiskt, inlevelsefullt. Vi skribenter (Kulturbloggen) måste stötta varandra. Och håller...
  Posted 19 juli, 2017

Top Commenters

En hyllning till popcorn

Inlägg av Jonas Derne den 19 januari 2015 i

Onyanserat

popcorn

Idag, den 19 januari, är det popcornens dag. Eller om det är på söndag i samband med Super Bowl. Detta har inte ens The Popcorn Board lyckats reda ut som jobbar med viktiga popcorn-relaterade frågor som denna.

För enkelhets skull tycker jag förvisso att vi kan utlysa vilken dag som helst till popcorndagen. Eller alla dagar för den delen. Jag gillar popcorn.

Som tillbehör till en film eller TV-serie är popcorn en given succé. Det verkar fler än jag förstått. Gott och rätt nyttigt. För en relativt rastlös person som jag är ger det mig också något att göra. Om filmen är trist eller långsam en sen kväll håller popcornen mig vaken. Och om filmen är hjärndöd och kass har jag åtminstone fått popcorn. En seger i sig.

Själv kör jag i Red Hot Chili Flakes i oljan vilket tillför lagom hetta till popcornen. Sen på med lite salt förstås. Innan jag kom på chili-tricket körde jag oftast med nymald svartpeppar. Gillar att experimentera så andra saker har givetvis också testats. De som sockrar popcorn borde dock få spö. De senaste åren har även en del särskilda popcornkryddor dykt upp. Har bara testat Sourcream & Onion-smak, men det blev rätt kladdigt och ganska äckligt. Så keep it simple.

Men även om det är lättare går micropop bort. För opersonligt för mig. Lite Stepford Wives-stämning med förvisso stora och fina popcorn men helt renons på karaktär.

Det går bra att lapa popcorn också. Det upptäckte jag efter att ha chockat kroppen med ett sällsynt gymbesök dagen innan vilket gjorde att jag inte längre kunde röra mina armar. Det gick verkligen inte. Så där låg jag i soffan som en klubbad säl och ja, började lapa. Om du tänkt använda lapningstekniken föreslår jag dock att du använder en egen popcornskål. Verkar mest trevligt så.

Popcorn och film verkar som sagt höra ihop. Popcornfilm har ju till och med blivit ett begrepp som vanligtvis avser en actionfylld, lättsmält historia. Eftersom jag äter popcorn till precis all sorts film, här diskrimineras minsann inte, har jag dock en vidare definition: en popcornfilm är en film du äter popcorn till.

Och du, sitter du inne med några kulinariska tips på hur man kan krydda sina popcorn vill jag veta. Hör av dig.


Skrivet av Jonas Derne

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.

Fler inlägg av Maila Jonas Derne
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Prova att ha i lite tryffelolja (om du gillar tryffel). Life changing.

 • Och jag kan tipsa om olivolja istället för annan olja, det kör vi på ibland 🙂

 • Eduardo

  Personligen blir jag lite trött på popcornen efter cirka 25 minuter. Jag efterlyser en blandning av popcorn och baconsnacks i en och samma bunke (möjligtvis avgränsad av en tunnare kartongbit. Eller huller om buller! Vet dock inte hur den kulinariska upplevelsen blir då dock.. Bästa läsken? Sprite!

Fler onyanserade inlägg