Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Fredagstipset!

Inlägg av Therese Wåtz den 28 april 2017 i

Fredagstipset Onyanserat

Fredagstipset

Äntligen fredag! Här kommer våra hetaste tips att fylla helgen med.

Du kan…

Titta på: Guardians of the Galaxy vol 2 (film)
null

Seriöst, hur gullig är inte baby Groot!! Man kan se den här filmen bara för den där lilla kvistens skull, men jag tyckte att filmen i övrigt också var både rolig och snygg. Se den på en bio nära dig.

Titta på: Big Little Lies (serie)
big little lies

Spännande, intrigfull och välspelad. Bädda ner dig i soffan och låt regnet/snön bli ett minne blott med den här pärlan till serie. Ett extra plus är att barnen är med, och man vet var de är och vem som passar dem när föräldrarna gör annat. Sånt går jag igång på. Finns att streama via HBO Nordic.

Spela: Star realms (brädspel)

starrealms1

Spännande kortbaserat spel med genomtänkta regler och snygga kort. Ett relativt snabbt spel som alla kan komma in i fort. Bygg din rymdflotta och utplåna fienden! Är du Machine cult eller kanske the Blobs?

Lyssna på: Serial (podcast)
serial sarah

Jag fick massor av tips på true crime efter att jag skrivit om det här på Onyanserat (HÄR kan du läsa det inlägget), och ett av de tipsen var om podcasten Serial. Jag slukade första säsongen direkt, och är nu på finalavsnittet på säsong 2. Jag älskar den. Första säsongen speciellt, för där är det ett fall som jag förstår mig på, medan i andra säsongen handlar det om en militär person som suttit 5 år i fängelse hos talibanerna. I första säsongen däremot handlar det om ett mordfall, där en pojke blir åtalad för mordet på hans ex-flickvän. Podden är enormt välgjord, och Sara, som berättar, har en väldigt behaglig amerikanska som jag älskar att lyssna på. Riktigt bra!

Läsa: Jakten på jämställdhet (bok)

jakten

Alla vet kanske att vi har regissörer i redaktionen men vi har faktiskt även författare! Embla har tillsammans med Ingrid skrivit Jakten på jämställdhet, som är den första lättlästa faktaboken om feminism. Perfekt för den som vill ha en enkel summering av ämnet, unga läsare eller förstås i skolan och för de som lär sig svenska.

 

Skrivet av Therese Wåtz

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg