Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Grattis alla män.

Inlägg av Embla Sue Panova den 19 november 2017 i

Onyanserat

Idag är det internationella mansdagen, vilket brukar firas med att lyfta mäns hälsa, som generellt är sämre är kvinnors. Såhär i #metoo-tider ligger dock fokus på mansnormer, vilket såklart löser det andra också, om vi får till det.

På Onyanserat vill vi såklart också dra vårt strå till stacken och därför listar Embla och Thérése män på film som ni vanliga karlar kan inspireras lite mer av utan att det skulle skada. Så plocka ner affischerna på actionhjältar och muskelberg nu, för här kommer en lite skönare vardag – för oss alla.

The Holiday

För er som har genomskådat Love Actuallys alla märkliga mansroller (en stalker, en fettskammare, en stalker till osv) kan The Holiday vara något att snegla på. Både Jude Law och Jack Black spelar helt normala män som träffar helt normala kvinnor. Alla inblandade är som folk är mest, dvs varken särskilt mjuka eller hårda utan lite av varje. Befriande!

Mad Max Fury Road

När allt har gått åt helvete sen, då vill vi inte se några jävla lone rangers som åker omkring ensamma med möjligen en hund som sällskap. Nej, vi måste såklart jobba ihop. Som i Mad Max. Och är vi bättre på att skjuta, då erbjuder ni helt enkelt era axlar som stöd för vapnet. Så jobbar vi nu, tillsammans utan hänsyn till vad någon har mellan benen.

Broadchurch & Line of Duty

Om vi frångår det extrema och bara tar en titt på jävligheterna vi har omkring oss som det är ser det ändå helt postapokalyptiskt ut allt som oftast. I varenda deckare får vi se den ensamma, frånskilda, alkoholiserade, stålhårda mannen som klarar fallen på egen hand. Men både i Broadchurch och Line of Duty jobbar man på som folk gör mest – var och en bidrar med sin expertis och har respekt för varann. Bra grej det där, borde funka i verkligheten också.

Pursuit of happiness

Ibland skiter det sig med livet, och då behövs någon som får livet att verka fyllt och lyckligt ändå. Någon som skapar ett hem precis varsomhelst, driven av en enda drivkraft. Nej, inte hämnd, inte hat eller besatthet. Kärlek!

Modern family

När en sedan hittat den där mannen att spendera livet med, och kanske till och med föröka sig med, ja då ska det vara med en man som har ett ärligt hjärta. Delat ansvar är bästa ansvaret, och även om det är tufft ibland så har han humorn kvar och ser dig även om du är täckt i bebiskräks och matfläckar. Ibland blir det kanske fel men om vi strävar åt samma håll blir det bra till slut.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg