Senaste Kommentarer

Top Commenters

Tidernas Största Överspel – Plats 4

Inlägg av cpanov den 23 maj 2011 i

Onyanserat

Om plats 5 var överspel utan repliker, kan jag tala om för er att plats 4 tar igen det med besked. Mina damer och herrar, fans av överspel, jag ger er:

Gary Oldman i Léon

Låt mig kickstarta med en kort liten scen:

Gary är rasande. Fullständigt.  Han skriker inte bara med munnen. Hela och då verkligen hela ansiktet lever sitt egna lilla (stora) liv.

Nu till scenen där regissören Luc Besson gick på tidig lunch. Gary går ut hårt från början. Han tar något typ av superknark som på en sekund (när man bitit sönder ampullen) gör att man blir mördar-hög direkt. Oldman tar pillret genom att bryta nacken på sig själv och få någon typ av orgasm. Sedan får publiken en studie i berg-och dalbana-överspel. Det som gör den här scenen så vacker är att man verkligen känner hur Oldman njuter så fullständigt. Han får vara precis så galen han vill. Luc Besson är som sagt på lunch eller njuter lika mycket av scenen som hans skådespelare. Gary skrattar hysteriskt, dödar i affekt och gör precis som han vill. Ett magnifikt överspel från början till slut.

FYI: Besson var inte på lunch. I Esquire berättar Besson att scenen är skapad i samarbete med Gary Oldman genom improvisation. Bara så ni vet.

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Kelly

    Hmm ogillar att du klankar på en av mina top5 genom tiderna. Leon är en makalöst vacker film och Gary gör en fantastisk roll. Stansfield är bland de mest genomonda karaktärerna någonsin, överspel eller ej jag gillar detta skarpt!

Fler onyanserade inlägg