Senaste Kommentarer

Top Commenters

TV-minnen: Remote Control

Inlägg av Embla Sue Panova den 25 november 2013 i

Onyanserat

remote

När jag var liten och bodde i kedjehus i Linköping fanns det en sak som var fantastisk med att vara lite sjuk. (Ja, förutom att få bädda ner sig i den italienska lädersoffan och se Tjejen Som Visste För Mycket för 99:e gången.) Jag pratar om Remote Control, som sändes på Mtv varje dag klockan 12. Ibland smet jag till och med hem för att hinna se en snutt på lunchen och om man hade riktig tur hade mamma lyckats överlista hur videon fungerade och spelat in dagens avsnitt tills man kom hem från skolan.

För er som inte var med på tiden då sprängd lugg var det senaste och valet mellan Seasides och Docksides var avgörande kan jag avslöja att Mtv var det hetaste som fanns och på den tiden visade kanalen förvånande nog bara saker som var eller var relaterade till musik, därav namnet. Remote Control var så nytt att man knappt kunde tro att TV kunde vara så roligt.

Såhär med facit i handen var det ju egentligen bara en musiktävling där tre tävlanden skulle svara på frågor som ställdes på varierande sätt (ibland upplästa, ibland med hjälp av en plockad kyckling och Colin Quinn). Ett felaktigt svar kunde resultera i en kall dusch och rätt svar kunde belönas med godisregn. Ni fattar.

Det här var tiden då vi skrattade åt Ingvar Oldsberg och ”kryzzade lugnt”, vi förfärades åt karaktärerna i Varuhuset och var helt okej med att TV:n slutade sända vid 22-tiden då vi förväntades släcka och lägga oss. Hur lamt den än kan verka idag, när samma kanal bjuder på under-täckes-juck och folk som äter råa ägg, kräks upp dem igen för att steka en omelett var det här början på mina ungdomsår och med övrigt underhållningsutbud i åtanke – inte en så jävla dum start ändå.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg