Senaste Kommentarer

Top Commenters

När Skådespelare Får Sparken…

Inlägg av cpanov den 22 augusti 2011 i

Onyanserat

Det var en solig dag i Wellington. Man hade just avslutat dag fyra av inspelningen av Sagan om ringen. Legolas stod och flörtade med fika-Fia, Gandalf stod lutad mot ett träd och pluggade sina trollstavsrepliker och Frodo genomförde ett kostymbyte. Stämningen var hög och alla tyckte att dagens inspelning hade gått toppen. Plötsligt hörs ett skrik från Regissören Peter Jacksons trailer.

Dörren slås upp och Peter tar sig för pannan. Aragorn går fram till trailern. Hans svärd släpar i marken och är tungt, men det hindrar honom inte från att småspringa fram till sin regissör.

– Peter! Vad är det som har hänt?

Peter skakar på huvudet.

– Jag har just sett dagstagningarna.

Aragorn ansikte blir blekt.

– Vad menar du? Så dåligt kan det väl inte vara?

Aragorn lägger till ett litet skratt i slutet för att lugna sin regissör. Något som inte registreras av den sannerligen olyckliga Jackson.

– Jo, exakt så illa är det.

Aragorns ansikte går från blekt till kritvit.

– Vad är problemet då?

Peter Jackson tar av sig sina glasögon, lägger armen på Aragorns axel och suckar.

– Du. Du är problemet.

– Förlåt? Vad?

– Du ser för ung ut. Jag behöver en äldre skådespelare för rollen som Aragorn.

– Vi har ju redan filmat 4 dagar…

– Ja, ”hej då” dom dagarna.

– Men, men… det måste ju gå och lösa?

Peter Jackson nickar.

– Absolut, jag ringde just Viggo och han tar över din roll. Jag är ledsen.

”YOU SHALL NOT PASS!” ovetande om stämningen försöker Sir Ian McKellen skoja till det. Peter Jackson vänder sig mot honom.

– Inte nu Gandalf.

Peter Jackson går in i sin trailer igen och kvar står inte längre Aragorn. Där står skådespelaren Stuart Townsend som just fått sparken.

Naturligtvis är scenen ni just nu läst inte autentisk. Men faktum är att Stuart Townsend fick sparken efter fyra dagar just för att han såg ”för ung” ut.

Här följer en liten lista på andra skådespelare som börjat filma men av någon anledning byttes ut:

Harvei Keitel byttes mot Martin Sheen i Apocalyps Now p.g.a samarbetssvårigheter med Coppola.

Harvei Keitel (IGEN!) byttes mot Sidney Pollack i Eyes Wide Shut då Harvei inte hade tid för scener som skulle filmas om.

Brittiske skådespelaren Jon Finch (Döden på Nilen) började spela in Alien men hoppade av pga sjukdom. John Hurt tog över.

Gig Young (lugnt namn) byttes ut efter en dags inspelning av ”Det våras för Sheriffen”. Spriten var viktigare för Gig och Gene Wilder tog över.

Richard Kiel (Hajen i Bond) spelade Hulken under tre dagar, men hans hud reagerade illa åt den gröna färgen och Lou Ferrigno blev grön istället.

Bob Hoskins fick reda på att han i sista minuten bytts ut mot De Niro i ”Untouchables”. Han fick dock hela sitt gage ändå. Historien berättar också att Hoskins skickade ett surt brev till regissören (De Palma) och frågade om det fanns någon annan film han inte ville ha med honom i.

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Inte att glömma bort att de bytte ut Eric Stoltz mot Michael J. Fox i Tillbaka till framtiden.

Fler onyanserade inlägg