Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Onyanserats favoritfilmer – 2000

Inlägg av cpanov den 9 december 2010 i

Favoritfilmer Onyanserat

Alex val:

High Fidelity

Alex säger: ”Stephen Frears kärleksfulla och trogna filmatisering av  Nick Hornby’s fantastiska roman är lika bra som sin litterära förlaga, detta trots att han valt att flytta handlingen från London till Chicago. Alla som någonsin har dumpat eller blivit dumpade kommer med värme och troligtvis lite skam att känna igen sig i Robs (John Cusack) tragikomiska liv. En träffsäker skildring av dumpningens konsekvenser och vägen tillbaka från ett brustet hjärta och ett krossat ego.”

Christophers val:

Traffic

Christopher säger: ” I mitt tycke Steven Soderberghs absolut bästa film. Det är skitigt, skakigt och grynigt. Så nära du kan komma dokumentär utan att vara det. Michael Douglas gör ett fantastisk porträtt av den konservative domaren från Ohio vars dotter missbrukar. Slutscenen när Benicio del Toro inviger fotbollsplanen för dom mexikanska gatubarnen ger mig än idag gåshud bara jag tänker på den. Film när det är som allra bäst.”

Leiyahs Val:

Requiem For a Dream

Leiyah säger: ”En av de vackraste filmer som någonsin gjorts. Hela filmen är som ett svart hål. Klart jag älskar den. Requiem är tillsammans med Traffic, en av få filmer som fått mig att flippa ut fullständigt. En optisk kärleksaffär, smutsig och destruktiv. I’m lovin it.”

Måns val:

Sånger från andra våningen

Måns säger: ”Eftersom Leiyah redan valt min absoluta favoritfilm från den här året, så väljer jag istället Roy Anderssons grandiosa återkomst på filmscenen. Den här filmen har allt. Den är rolig, galen, absurd, tragisk, allvarlig och formmässigt fulländad. Roys patos och bultande hjärta genomsyrar varje tablå och man hittar nya detaljer vid varje titt. Jag vill särskilt rekommenderar DVD-utgåvan med Roys kommentarspår, då man får reda på en massa kul trivia kring inspelningen.”

Christians Val:

Tillsammans

Christian säger: ”Ett fantastiskt karaktärsgalleri gestaltat av en hel hög topp-presterande skådespelare. Lägg till scenografi och kostym i världsklass. Toppa med perfekt regi så har ni en av de bästa svenska filmerna någonsin.”

Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Min blir nog Crash, grymt bra film!

 • Mats Janson

  Har inte sett Requiem For a Dream men ledmotivet är bland det grymmaste som någonsin gjorts om ni frågar mig.

 • @Mats. Helt klart är det så! Det tycker även samtliga redigerare som klipper filmtrailers. Oräkneliga är de antal trailers under 2000-talet som har använt musiken för att renommésnylta.

Fler onyanserade inlägg