Senaste Kommentarer

 • Olof on Assholes off screen

  Intressant ämne. Svårt att överblicka. Vill vi ha en nolltolerans, eller var sätter vi gränsen? Ett sätt att lösa problemet,...
  Posted 26 juli, 2017
 • Johan Anderson on Dr Who – Alla tiders doktor

  Jag är ju lite rädd för att det med en stor dos nostalgi som jag kommer ihåg den, jag har...
  Posted 21 juli, 2017
 • Simon on Vi drevar på.

  Inte så konstigt att folk tycker till om någons tröja eller smink i det sammanhanget, det utesluter inte att man...
  Posted 21 juli, 2017
 • Lindman1 on Apornas Planet: Striden – Den grandiosa finalen

  Tack Petter! Det var mycket roligt att höra, det gjorde helt klart min dag. Jag suger åt mig berömmet likt...
  Posted 20 juli, 2017
 • Petter Stjernstedt on Apornas Planet: Striden – Den grandiosa finalen

  Hej, måste bara säga att du skriver mkt bra! Beskrivande, metaforiskt, inlevelsefullt. Vi skribenter (Kulturbloggen) måste stötta varandra. Och håller...
  Posted 19 juli, 2017

Top Commenters

Ovärdiga Oscarsvinnare – Nicholas Cage

Inlägg av Måns Lindén den 24 februari 2011 i

Oscars 2011

En vinnare!

Ja, jag vet att jag låter som en skiva som hakat upp sig, men jag kan inte låta Nicholas Cage passera under radarn när vi utser ovärdiga Oscars-vinnare. Jag har skrivit om honom tidigare både här, här och lite här i fall ni känner att ni behöver fördjupa er i ämnet. Vi blickar tillbaka till år 1995. Året då ”Leaving Las Vegas” drabbade världen.

(1995 var för övrigt året då den bedövande tråkiga och sjukt överskattade ”Braveheart” vann typ allt. En gastande Mel Gibson med ansiktfärg och kilt som sprang runt i lera med bristfällig skotsk dialekt imponerade föga.)

Anyhoo.

I kategorin ”Bästa Manliga” var Anthony Hopkins (Nixon), Sean Penn (Dead Man Walking) och Massimo Troisi (Il Postino) nominerade. Tre stabila insatser. Värdiga vinnare alla tre.

Men nej.

Eftersom Nicholas Cage spelade full så ”övertygande” i den ”viktiga” filmen ”Leaving Las Vegas” var statyetten aldrig ens inom räckhåll för ovan nämnda trio. Den här rollinsatsen (och segern) är extra viktig för Nicholas Cages-fansen eftersom den anses befästa hans storhet som skådespelare för all framtid. Med en Oscars på spiselkransen ursäktas, enligt fansen, allt det clowneri som Cage har ägnar sig åt de senaste 15 åren.

Titta på klippet nedan. Oscars-material? I think not.

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Jag vill påpeka att detta inte är hela Onyanserats åsikt. Jag älskar Leaving Las Vegas och tycker att Nichoals Cage är väl värd sin Oscar.

 • Braveheart överskattad? Efter att ha sett den filmen så kände jag både finsk sisu, längtan efter att sätta på mig en snapphanemössa och suget efter en jämtländsk republik. O jag är östgöte. Se filmen som en sista homage till nationalismen innan internet har globaliserat varenda lokaltillverkat isterband och fått 15 åriga vetlandabor att känna sig närmre sina guildmedlemmar i gdansk än de där dryga 16 åringarna som har börjat gymnasiet.

Fler onyanserade inlägg