Senaste Kommentarer

 • Jonas Derne on Måndagslistan: Bad acting

  Nej, de scenerna är sannerligen inte att leka med heller.
  Posted 2 maj, 2016
 • Jorma on Måndagslistan: Bad acting

  Glöm för all del inte samtliga inblandade i "Samurai Cop" och vilken scen som helst med Tommy Wiseau i "The...
  Posted 2 maj, 2016
 • Lindman1 on Vårdgården – En första titt

  Ja du Svenne Banan. Allting är ju relativt och som jag så tydligt poängterar har jag personligen oerhört svårt för...
  Posted 18 april, 2016
 • Svenne Banan on Vårdgården – En första titt

  Herregud, vilket stolpskott. Man kan bara skratta och gråta åt denna så NYANSERAT själsligt döda 90-talist PK-recension. Förstår man inte redan...
  Posted 18 april, 2016
 • Olof on Oscarsgalan 2016 – Lindmans profetior

  Tack för svar! Min fråga var av ren nyfikenhet, förstår vad du menar.
  Posted 1 mars, 2016

Top Commenters

Logga in

Ovärdiga Oscarsvinnare – Nicholas Cage

Inlägg av Måns Lindén den 24 februari 2011 i

Oscars 2011

En vinnare!

Ja, jag vet att jag låter som en skiva som hakat upp sig, men jag kan inte låta Nicholas Cage passera under radarn när vi utser ovärdiga Oscars-vinnare. Jag har skrivit om honom tidigare både här, här och lite här i fall ni känner att ni behöver fördjupa er i ämnet. Vi blickar tillbaka till år 1995. Året då ”Leaving Las Vegas” drabbade världen.

(1995 var för övrigt året då den bedövande tråkiga och sjukt överskattade ”Braveheart” vann typ allt. En gastande Mel Gibson med ansiktfärg och kilt som sprang runt i lera med bristfällig skotsk dialekt imponerade föga.)

Anyhoo.

I kategorin ”Bästa Manliga” var Anthony Hopkins (Nixon), Sean Penn (Dead Man Walking) och Massimo Troisi (Il Postino) nominerade. Tre stabila insatser. Värdiga vinnare alla tre.

Men nej.

Eftersom Nicholas Cage spelade full så ”övertygande” i den ”viktiga” filmen ”Leaving Las Vegas” var statyetten aldrig ens inom räckhåll för ovan nämnda trio. Den här rollinsatsen (och segern) är extra viktig för Nicholas Cages-fansen eftersom den anses befästa hans storhet som skådespelare för all framtid. Med en Oscars på spiselkransen ursäktas, enligt fansen, allt det clowneri som Cage har ägnar sig åt de senaste 15 åren.

Titta på klippet nedan. Oscars-material? I think not.

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • http://onyanserat.se Christian Eklöw

  Jag vill påpeka att detta inte är hela Onyanserats åsikt. Jag älskar Leaving Las Vegas och tycker att Nichoals Cage är väl värd sin Oscar.

 • http://www.facebook.com/people/Jonas-Nyberg/785678355 Jonas Nyberg

  Braveheart överskattad? Efter att ha sett den filmen så kände jag både finsk sisu, längtan efter att sätta på mig en snapphanemössa och suget efter en jämtländsk republik. O jag är östgöte. Se filmen som en sista homage till nationalismen innan internet har globaliserat varenda lokaltillverkat isterband och fått 15 åriga vetlandabor att känna sig närmre sina guildmedlemmar i gdansk än de där dryga 16 åringarna som har börjat gymnasiet.

Fler onyanserade inlägg