Senaste Kommentarer

Top Commenters

Nya produktionsstöd

Inlägg av Christian Eklöw den 18 februari 2010 i

Recension

Under februari delade Svenska Filminstitutet ut produktionsstöd till fyra filmer. Jag undrar vilken du är sjukt sugen på att se och vilken som kommer bli en Publiksuccé?

”If I Want to Whistle, I Whistle”

Silvio har bara fem dagar kvar innan han får lämna ungdomsanstalten utanför Bukarest. Fem dagar blir till en evighet när hans mor återkommer från en lång frånvaro och vill ta med hans yngre bror till Italien. En bror han har uppfostrat likt en son. Dessutom har han förälskat sig i en kvinnlig socialarbetare på anstalten. Tiden håller på att löpa ut och han håller successivt på att tappa greppet.

”Hem till jul” (Hjem til jul)

Det är julafton i en norsk småstad. Ett antal människor i olika åldrar och med olika erfarenheter korsar varandras spår i till synes slumpartade möten. Till slut föds ett barn under enkla förhållanden och tre män kommer för att se på underverket.

The extraordinary ordinary life of José Gonzalez

Med kongeniala metoder: videodagbok, övervakningskamera, konsertbilder och underfundiga animationer av Per-Isac Snälls, har regissörena Mikel Cee Karlsson och Fredrik Egerstrand följt en av Sveriges hemligaste artister under arbetet i studion, på turné och i hans vardag.

The Comeback

Min mamma mår inte bra, jag vill bara få henne att må bra igen. När jag ser på fotografier från hennes dragracing karriär, ser jag hur lycklig hon var då, vad hände?’ Sabine 21- årig dotter. En film om att vara ensamstående mamma, om att göra allting för andra, men förlora sig själv.


Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg