Senaste Kommentarer

Top Commenters

The Spy Who Dumped Me – Våldsam actionkomedi som saknar roliga scener

Inlägg av Anette Hamel den 22 augusti 2018 i

Film Recension

TheSpyWhoDumpedMe

Audrey (Mila Kunis) blir dumpad via SMS av sin pojkvän (Justin Theroux). Det visar sig senare att han är en spion och jagad av en terrororganisation. Tillsammans med sin bästa väninna (Kate McKinnon) blir Audrey ofrivillig måltavla i en internationell konspiration som tar dem genom Europa, bland lönnmördare och hemliga agenter.

Skådespelarna & manuset
Jag har svårt för Kate McKinnon. Jag tokstörde på mig på hennes karaktär i nyinspelningen av 
Ghostbusters och jag tycker att hon spelar över även här. Jag vet att hon har blivit Emmybelönad för sin insats i Saturday Night Live, men jag tycker inte att hon är rolig. Hon är ofta lite för mycket. Jag ansträngde mig verkligen för att ge henne en chans nu, men det gick sådär. Hon är säkert en vattendelare, så brukar du gilla henne tycker du troligtvis att hon är kul även i denna film.

Mila Kunis och Justin Theroux har jag inget emot, men ingen av skådespelarna gör någon minnesvärd insats i denna film. Det var faktiskt länge sen jag kände mig så totalt ointresserad av en films huvudkaraktärer. Filmen igenom förblir de ganska intetsägande, vilket gör att jag aldrig känner att jag bryr mig om hur det ska gå för dem och därmed förlorar filmen spänning.

Action och komedi
Actionscenerna är det inget fel på. De är välgjorda, men ib
land känns de onödigt våldsamma för att vara i en actionkomedi. Action finns det en hel del av, men rolig är filmen däremot inte. Jag småskrattade bara en gång i hela filmen (och då var inte ens huvudrollsinnehavarna i bild).

SpyWhoDumpedMe

För vem?
Vem borde se denna film? Kanske du som, tillskillnad från mig, inte stör dig på Kate McKinnon. Kanske du som exempelvis gillade filmen Hot Pursuit? Även det en riktigt dålig film enligt min smak, men den hade åtminstone två personer (Reese Witherspoon och Sofia Vergara) med självklara stjärnkvaliteter. Det saknar jag helt i The Spy Who Dumped Me.

Jag har svårt att förstå varför denna film ska visas på bio i Sverige. Tycker inte att den håller för det, men kan tänka mig att den kan fungera som en kompromissfilm. Du vet den där filmen ni väljer när ni inte kan enas och det viktigaste är att se något tillsammans, inte vad. Då du vill se en skräckis medan de andra i ditt sällskap vill se ett drama eller en thriller. Kompromissfilmen innebär att ingen får filmen de egentligen vill se, men ingen blir (förhoppningsvis!) heller riktigt missnöjd. 

The Spy Who Dumped Me har biopremiär 24 augusti

 

 

Bilder: Nordisk Film

Skrivet av Anette Hamel

Filmvetare som jobbar på världens bästa kommunikationsskola. Älskar Hollywoodgalor och musikvideos. Väldigt intresserad av casting. Har en förkärlek till skådespelare som brister ut i sång. Ser helst filmer och serier som utspelar sig i kontorsmiljö, på en skola eller i rymden.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg