Senaste Kommentarer

Top Commenters

Boy Machine – En första titt

Inlägg av Embla Sue Panova den 16 oktober 2015 i

Serier & TV

boyband

Ikväll har fyrans nya seriesatsning, Boy Machine, premiär. Och Onyanserat har förstås tjuvkollat för att se om det är något att lägga sin tid på eller om ni istället ska se om Fresh Prince i Bel Air igen. Här kommer svaret.

Ni vet den där känslan man får när man läser handlingen till en film eller serie och bara vet att man kommer älska den? Precis den känslan får man ju när man läser plotten till Boy Machine: om ett gammalt pojkband vars medlemmar nu lever helt andra liv än på tiden ”då det begav sig” som återförenas för att göra ny karriär – fast nu i medelåldern. Det är SÅ bra på pappret. Möjligheterna till extremroliga scener, igenkänning och besvärande situationer är liksom oändliga. Upplägget är perfekt och det känns liksom omöjligt att det inte skulle vara en bra idé. Ändå så blir det inte det. Det som skulle kunna vara så galet kul slarvas bort och jag vet ärligt talat inte hur det går till.

En gissning är att konceptet som utgör själva pojkbandsidén, att ha en gosse för varje smak, smittar av sig lite för mycket på karaktärerna. De blir platta. En är av typen bankman och älskar designade möbler, en är lite misslyckad men dumglad ändå, en är efter första avsnittet fortfarande jävligt dold men har hur som helst blivit lärare och en är… eh, en fåraherde? Det är ju mycket möjligt, och totalt nödvändigt om serien ska ta sig, att huvudkaraktärerna kommer utvecklas och få en plats i bröst-trakten på oss tittare vilket skulle driva oss att vilja se mer. Men än så länge förstörs chanserna till den där sortens skämt som lämnar spår i magtrakten av humor som ligger i att Henrik Dorsins karaktär skriker ”KUKEN” rätt ut i naturen när han inte vill kasta sina synthesizers. Eller att Peter Magnussons karaktär blir mylad med snö av ungdomar på en after ski som inte fattar hans forna storhet.

Jag vrider på mig i soffan. Inte bara för att jag tycker det är synd och skam att det inte sitter på direkten utan också för att jag har känslan av att det här inte kommer ta sig.

Boy Machine visas på TV4 fredagar 21:30.


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg