Senaste Kommentarer

Top Commenters

Cake Please!

Inlägg av Leiyah Rose Lindén den 23 juni 2010 i

Recension Serier & TV

Cake Boss

Cake Boss

Buddy Valastro är konditori-TV:s  Gordon Ramsey. Aldrig förut har det i tv skådats en argare konditor. Trodde du att konditorer var runda och glada? Glöm det. Buddy är möjligtvis rund men särskilt glad är han inte. Det har han nämligen inte tid med. Ska man driva ett familjeföretag i en delstat full av lallare (New Jersey) har man inte tid att vara munter. Carlo’s Bake Shop i Hoboken har efter seriens premiär blivit ett av Amerikas mest älskade konditorier, kända särskilt för att inte tacka nej till några som helst utmaningar. Oavsett om det gäller ”real life sized” Ferraritårtor, roulettebord, eller bröllopstårtor med levande duvor i bur inmonterade.

The Cake Boss är så Italienskt som det bara kan bli, det ÄR maffia. Det ÄR storslaget. Det ÄR sjukt roligt, även när det inte SKA vara roligt. Det bara Är. Och jag älskar det. Jag älskar att det är ett 100årigt familjeföretag där alla jobbar tillsammans. Bara grejen att tre av hans svågrar jobbar under honom är ju fantastiskt, (”they need jobs too), och hans mamma som lägger sig i precis allt.

Det är full rulle hela tiden och man behöver aldrig ha tråkigt. Särskilt när kunderna är helt galna hela bunten. Man undrar liksom hur mycket material klipparna var tvungna att plöja igenom för att hitta de ultimata galningarna. Jag illustrerar med ett exempel:

Jag är förvisso liiite besviken på att Buddy inte tar hjälp av sina ”städare” och fixar henne…
Men det förändrar inte att denna serie är en av de finaste former av vardagshumor there is.
So without further ado: CAKE PLEASE!

Cake Boss sänds på Discovery Channel, via TLC


Skrivet av Leiyah Rose Lindén

Är ökänd för sin totala oförmåga att underordna sig sociala strukturer, men är i övrigt förtjusande. Student på Estetikprogrammet vid Södertörns Högskola där hon försöker få in lite mer hiphop. Föredrar dokumentärer men är ruskigt svag för independentfilm.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Alexander Kantsj&oum

    Wow vilken totalt respektlös och efterbliven handling! Det verkar till och med så efterblivet att jag har svårt att tro att det inte är stageat! Att han kan hålla sig så lugn och sansad som han gör är helt otroligt! Hade jag varit där hade jag kvävt henne långsamt… i tårtan!

  • Leiyah Rose Lind&eac

    "its' inspirational, i was giving you an art lesson"

    hahaha, dör varje gång.

Fler onyanserade inlägg