Senaste Kommentarer

Top Commenters

Det bästa från Britannien: Mayday

Inlägg av Embla Sue Panova den 26 januari 2014 i

Serier & TV

mayday

Om du, precis som jag, efter 20 minuter tycker att det här är farligt nära ett avsnitt av Morden i Midsomer med den sockersöta lilla staden, introduktionen av mer än en handfull invånare innan introt ens är klart och som grädde på moset en parad på huvudgatan – stanna då en liten stund till. Strax efter den lite sömniga inledningen sätter nämligen en riktigt spännande miniserie igång.

Bakom Mayday ligger skaparen till Whitechapel (som, om du inte redan sett – se!) och i rollerna ser vi bara halvkända Sophie Okonedo (bl. a Escape Artist) och Aidan Gillen (Game of Thrones & Queer As Folk). Det är både roligt och oroande när man upptäcker en brittisk serie med få skådisar man känner till sedan innan. Roligt, förstås, eftersom man inte får någon ledtråd av vem som kan vara viktig eller ej, men oroande eftersom det av någon anledning känns som om risken för att det ska vara crap är större. (Men så är givetvis inte alltid fallet – Last Weekend som gick på SVT i julas är ett ypperligt exempel på att bra, solida skådisar inte alls är en garanti för att resultatet ska bli bra. Undvik den!) Mayday hamnar hur som helst på rätt sida strecket och introducerar för mig många ”nya” skådisar att hålla ögonen på.

Handlingen då? Jo, en ung flicka försvinner och hela staden engagerar sig i att hitta henne – med rädslan att det ska vara hennes döda kropp de kommer finna. Vid sidan av sökandet får vi lära känna invånare och precis som en bra deckare ska vara pekar misstankarna åt var och en av dem.

Det här är en ganska klassiskt berättad deckarhistoria, men med fenomenala cliffhangers som gör det omöjligt att inte vilja se de fem avsnitten i ett streck!

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg