Senaste Kommentarer

Top Commenters

Djungelns Drottning – Recension

Inlägg av Måns Lindman den 21 mars 2012 i

Recension Serier & TV

Welcome to the jungle, we got fun and games

Tio ”sköna storstadstjejer” lämnar facebook, videobloggar och innekrogar långt bakom sig när de för första gången någonsin nu skall konfronteras med naturen. I Kanal 5s nya dokusåpa Djungelns Drottning får vi under 10 avsnitt stifta bekantskap med den nya generationen och njuta av deras survival skills när de tvingas göra svåra val för att klara sig i en främmande och utmanande miljö med helt andra invånare än hemmavid. Visst, tjejerna har säkert stött på ett och annat äckligt kryp runt Stureplan men här handlar det om en helt annan typ av fauna och redan i första avsnittet ställs de öga mot öga med både grodor och ålar. Skräckinjagande varelser som ger upphov till panikslaget gallskrik och ett vilt flaxande med armarna. En av tjejerna trodde dessutom att det faktiskt till och med kunde finnas tigrar i djungeln. Givetvis innehåller också varje avsnitt olika tävlingsmoment där de båda lagen tvingas till att sparka liv i de små grå som legat i koma under så lång tid. Några tjejer känner sig mer förberedda än andra då de faktiskt spelat en hel del Farmville på nätet och det känns ju typ samma. Andra deltagare slås av hur grönt och varmt det är i djungeln men den stora frågan får passera obesvarad. Vem kom egentligen först? Apan eller människan.

Utan brunkräm klarar du dig inte länge i djungeln. Lika bra att ta allt!

Som guide och tävlingsledare får de Djungel-George. En tuffing som överlevt både ormbett och dödliga maneter men det här blir en helt ny nivå av utmaning. Vi snackar tjejer som har tagit med sig plattång ut i djungeln. En annan vägrar äta mat som inte är rosa, varpå personen i fråga då har fyllt sin packning med geléhallon. Denna kost kallas för övrigt Barbiedieten om ni inte har koll på det. Annars är det mycket rosa överlag, framför allt i  lag ”Fashion Baloo” som helt på egen hand i ett ögonblick av briljans faktiskt insåg att samtliga deltagare i laget var blonda. Eller som Paulina själv uttryckte det, ”vi är typ blonda liksom och det vet typ alla”. Motståndarlaget ”Fight Club” är mer ghetto och de lipar minsann inte över en groda på marken. Här är det mer hårda tag och förstklassiga rap-battles som gäller.

Fight Club bitches där alla är kungar
Ni trippar runt där som Barbieungar
Du utmanade mig, din hoe
Passa dig för jag ska äga dig yo!
Alla dina ord, jag cutta med kniv
Har fan rappat hela mitt liv
Yipi kay yay motherfucker
Jag kör över dig med min feta gaffeltrucker

Någonting i den stilen.

Nu säger jag absolut inte att intelligensnivån skulle vara högre eller lägre i något av de respektive lagen. Det ligger helt i betraktarens ögon att avgöra men jag kan väl hinta om att i en av tävlingarna så blev det rätt tydligt vart den allmänna ribban låg. I tävlingen ”Watcha Sink?” skulle tjejerna helt enkelt gissa om ett föremål sjönk eller flöt när det hamnade i vattnet. Att tio tjejer av tio möjliga stenhårt trodde på att en banan skulle flyta lämnar ju en del frågetecken gällande utbildningen i vårt avlånga land. Samtidigt borde ju en öppen flaska också flyta annars hade ju ingen fått flaskpost och det har ju används genom alla tider. Logik.

Så vad skall man då säga om Djungelns Drottning? Det råder ju inga som helst tvivel om att det är underhållande på sitt sätt. Man fascineras av alla korkade uttalanden och undrar vad som egentligen pågår där uppe i hjärnkontoret och om det verkligen är på riktigt. Därför är programmet också på många sätt oerhört skrämmande. Man fasar för mänskligheten och undrar stilla hur framtida generationer skall kunna överleva med en mamma som går runt i sin egen lilla Barbievärld. En Barbie som förmodligen också valt att föröka sig med någon annan mediakåt C-kändis som även han skippade skolan. Det är här man måste stanna upp och fråga sig, hur mycket är 15 minuter i rampljuset egentligen värt? De här djungeldrottningarna kommer givetvis att ha fans, både på Facebook och i verkliga livet och då målgruppen är yngre tjejer så kommer de såklart att ta till sig sina idolers beteende, det är oundvikligt. Det kanske låter som en petitess men på längre sikt är det ett hot mot hela mänsklighetens möjlighet till överlevnad. De här tjejerna kan ju faktiskt inte ens laga sin egen mat och i takt med att våra kommersiella kanaler vräker ut skräp-TV i en ständigt eskalerande takt så kommer det givetvis så småningom att bli en ketchupeffekt av det hela. Vi kommer inom en snar framtid dessutom enbart att kommunicera via smileys och chattspråk. Det vore ju naivt att tro något annat men i väntan på denna effekt sticker jag huvudet i sanden, skäms lite och erkänner att underhållningsvärdet i Djungelns Drottning är högre än jag någonsin kunnat förväntat mig. Jag har inte mycket till övers för intelligensbefriat tidsfördriv men det här är faktiskt så förbannat dumt att det blir underhållande på ett högst pinsamt och oroväckande vis. ROFLMAO 😛

Djungelns Drottning visas just nu på Kanal5

Till sist: Jag gör aldrig saker halvdant och har därför givetvis spanat in bloggarna i researchsyfte och hade jag några dubier angående äktheten i programmet så har jag det knappast längre… Surfa in på www.nattstad.se om ni vill fördjupa er.

Skrivet av Måns Lindman

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg