Senaste Kommentarer

Top Commenters

Dokumentärtips: En främling flyttar in.

Inlägg av Embla Sue Panova den 20 mars 2018 i

Serier & TV

”Har vi någon serie” sa jag hoppfullt till min man och trodde att han skulle ha hittat någon miniserie från det brittiska imperiet eller någon skräckserie jag inte hört talas om. ”Nej, men det finns en bra dokumentär” svarade han. Det värsta svaret. Inte för att jag hatar dokumentärer men det finns något motigt i att sätta igång hela maskineriet (känslorna) för 90 minuters engagemang. ”Ok!” sa jag, fast jag inte menade det och på sattes En främling flyttar in

Det börjar ganska ovanligt. De flesta i dokumentären spelar sig själva, berättas det, men inte huvudkaraktären – alltså mannen det handlar om. Varför ska man få veta lite senare. Jag är, från början, lite skeptisk till hela upplägget. Mest för att jag inte vet var det hela ska leda. Sakta men säkert blir jag inledd i en kärlekshistoria där en prins vid namn Casper dyker upp från ingenstans och tar den ensamma singelmamman Amanda med storm osv. Vi förstår redan från början att något är fel, men det gör givetvis inte hon. Hur skulle hon?

Det här är historien om en bedragare, så skicklig att han förmodligen skulle kunna lura i vem som helst vad som helst. Vi får följa med på Caspers och Amandas 100 dagar långa ”romans”, från ett första trevande Facebookmeddelande till när sagan blir förstörd och det uppdagas att Amanda inte är den första – eller den sista – som ska bli lurad av Casper.

En främling flyttar in är dock inte bara en skildring av en manipulativ man och hans offer, det finns också en värme och förståelse bakom vad som kan få en person att använda sin intelligens och talang till att lura andra. Mycket sevärt på SVT Play (HÄR) – och glöm inte att se den fristående intervjun med Casper, den riktiga bedragaren.

 

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg