Senaste Kommentarer

Top Commenters

Flashforward

Inlägg av Christian Eklöw den 20 februari 2010 i

Recension Serier & TV

Flashforward är en amerikansk tv-serie som är löst baserad på en bok, med samma namn, av Robert J. Sawyer. Skaparna bakom serien, Brannon Braga och David S. Goyer, ligger bakom riktigt sköna filmer som Death Warrant, Blade: Trinity och Puppet Master vs Demonic Toys. Med denna bakgrund kan man ju förutse ett stort fiasko och det gjorde tydligen Tv4 som lade sändningen av serien i tv400. De hade fel. Detta är en serie som utan problem skulle sparka ut de trötta repriserna av Beckfilmerna klockan åtta på söndagskvällarna. Då säger ni att det kan ju nästan vad som helst göra och det håller jag med om, men Flashforward är underhållande.

Flashforward är blandning mellan Lost och 24. Det är spänning med fantastiska cliffhangers. Serien börjar med att hela världens befolkning plötsligt för en blackout och blir medvetslösa i 137 sekunder, vilket leder till en katastrof. Flygplan störtar, bilar krockar och låg du i bakaret så druknar du. Under denna blackout får alla en titt in i framtiden. Alla ser vad de gör exakt sex månader framåt i tiden. Att få reda på hur ditt liv är i framtiden skapar både glädje och ångest. Dessa Flashforwards skapar en väldigt bra grund för den dramatiska konflikten iserien.

Vi för följa Mark Benford(Joseph Fiennes), Demitri Noh (John Cho) och Janis Hawk (Christine Woods). De är FBI agenter som arbetar med att ta reda på vad som hände och varför.

Detta är ingen serie som jag om trettio år kommer hålla som en av de bästa som gjort, men den är spännande och underhållande för stunden.


Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Alexander Kantsj&oum

    Dom har tyvärr bestämt sig för att lägga ner denna fantastiska serie, den hade tydligen för få tittare. Hör och häpna att en serie som kräver lite mer av den amerikanska publiken än en femårings perceptionsförmåga och intelligens läggs ner! En välgjord serie som är ganska komplex och har fler än tre karaktärer att hålla reda, även dom ganska komplexa, får gå i graven återigen på grund av bristande engagemang från både publik och Tv-bolag!

  • Pingback: Årets bästa & sämsta 2010 – Christian « Onyanserat – Blogg om film och tv()

Fler onyanserade inlägg