Senaste Kommentarer

Top Commenters

Full Patte – en första titt

Inlägg av Embla Sue Panova den 28 april 2014 i

Serier & TV

full patte

Syskonen Bianca och Tiffany Kronlöf har syns lite här och där i media, men framför  allt på Youtube där de gjort feministiska inlägg i en ganska trött debatt. Nu har de fått ett eget program som sänds på SVT Flow där de fortsätter driva med det ickefeministiska tänket. Programmet heter Full Patte och är ett 10 minuter långt, inte sketchprogram precis, men typ sekvenser med humor där de spelar skruvade versioner av sig själva.

Embla: Alltså, jag skulle inte våga säga att jag är superpåläst om feminism, skulle nog inte klara att argumentera mer än med hjärtat med någon som kan all historik etc. Men jag tror jag tänker mer är genomsnittet på hur saker omkring oss påverkar och tycker det är omöjligt att låta unken kvinnosyn passera obemärkt. Och därför gillar jag syrrorna – massor! Däremot finns det något lite studentikost som gör att jag vrider på mig lite i soffan. Och sen är jag kanske för gammal nu, men är det inte liiiiite mycket könsorienterat? Jag blir generad. Inslaget med låten, en pastisch på hiphopvideos med text om att klittan sitter mitt i fittan tycker jag dock är briljant. Det är kul när det blir lite tufft. Påminner mig om D Muttant, om du minns henne, Ingrid?

Ingrid: Åh nej, erkänner min okunnighet nu – vet inte vem D’Muttant är. Men do tell me more!
Jag älskar att systrarna Kronlöf är så vräkiga och over the top, och programmet lever ju verkligen upp till namnet ”Full patte”, som tydligen betyder typ ”fullt ös”. Precis som du känner jag att det inte är min grej fullt ut med det här superkönsorienterade skämtandet. Ofta blir det ju jävligt kul här, men jag tröttnar lite, och då är ändå avsnittet bara tio minuter långt. Dock ska ju varje avsnitt vara uppbyggt kring en musikvideo, så då blir det väl lite olika teman framöver.  Biancas gamla karaktär Snubben, som hon gjort tidigare i massa Youtube-filmer , finns ju med här också. Det var så jag såg henne första gången, i filmer som ”Shit snubbar say to feminister” och ”Shit snubbar say när dom är sorry”, och då fattade man ju att man skulle få se mer av henne! För det är ju ingen tvekan om att både hon och syrran verkligen har en grym talang. Det kan kännas lite ”för mycket” i bland, men blir ändå inte pinsamt som många andra humorgrejer kan bli.
Och plus i kanten för att grymma skådisen Ann Petrén är med på ett hörn också! Som en busshållplatspsykolog som röker braj. Kul kul.

Embla: Jasså, jag trodde jag var den enda som inte hört om henne. En briljant feminist som tillsammans med sin sidekick Y Puss gjorde rappar och hade egen show. Nog om denna fikonfakta som jag kanske drömt mig till. Jag känner som du, det blir inte pinsamt och jag skiter i om jag inte älskar varenda sekund – jag älskar nämligen att de får hålla på och härja som de vill! Det här är ju sjukt vettiga åsikter som ska fram och det är så grymt att deras arena nu öppnat sig ännu mer. Men, Ingrid, min rädsla är att det är vi som ägnar mycket tid åt de här tankarna redan som kommer se dem. Tror du att Full Patte (visste du inte att det var ös? Trodde nästan det var göteborgska?) kan nå ut och få någon att tänka till – de ambivalenta om inte annat?

Ingrid: Jag tänker inte riktigt på det på det sättet. Visst är det politiskt, men främst är det ändå ett humorprogram och då tänker jag att det andra liksom kommer med på köpet. Men visst, alla kommer inte gilla det här, det är nog oundvikligt. Men kanske kan nån dras in i humorn och liksom börja tänka till på vissa grejer som en liten bonus…den mesta bra humorn är ju i grund och botten politisk, är den inte?

Första avsnittet av Full Patte finns tillgängligt på Svt Flow

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg