Senaste Kommentarer

Top Commenters

Onyanserat tar en första titt på Jättebästisar

Inlägg av Embla Sue Panova den 18 mars 2014 i

Serier & TV

jätte

Peter och Lennart är bästa vänner men vardagen och slentrianen har nött på deras vänskap. När Lennart bestämmer sig för att söka efter sina rötter i Indien tar han med Peter i hopp om att vänskapen ska väckas till liv igen. Det blir en resa ingen av dem någonsin kommer att glömma.

Jättebästisar är namnet på Fyrans nya humorsatsning med David Batra och Johan Glans i rollerna. Den och Welcome to Sweden som också har premiär i dagarna. Bakom Jättebästisar ligger Henrik Schyffert och Johan Rheborg, vilket får mig att tro att man här försöker vända sig till en lite smalare målgrupp, medan Welcome to Sweden känns mera Solsidan-publikt. Men det återstår att se.

Jag gillar verkligen Johan Glans. det är någon med hans lintottighet, rödflammiga hy och i brist på bättre ord: awkwardness som gör att jag nästan alltid faller för honom. Han är antihjälten som reser sig och vinner på slutet. Nörden som regerar – även om ingen annan förstår att det är så. David Batra har jag lite svårare att komma underfund med. Vi kanske inte rattar in på samma våglängd jämt, men det finns ändå en värme och underkastelse i hans framtoning som gör att jag gillar honom. Det är ju alltid trevligare när någon använder sig själv för att skoja istället för att skämta på andras bekostnad. Och precis så är mitt första intryck av Jättebästisar – varmt och roligt om karaktärernas egna brister.

Ett avsnitt är ju som vi konstaterat många gånger lite för lite för att kunna bilda sig en bra uppfattning, men vi kan väl prata lite om mina förväntningar. Jag har ju, precis som ni också kanske, sett de här båda trailrarna spelas på Fyran med Amy Poehlers brorsa i svenska skärgården och Johan Glans i Indien om vartannat. Det är lätt att tröttna redan innan programmen satt igång. Men så i morse fick jag se klipp på TV4 där Johan Glans karaktär skulle sitta på presskonferens och försvara varför han som barnprogramledare på fyllan sjungit låtar om att ligga med barn. Han försöker, som vilken vettig person som helst, erkänna och visa sin svaghet med orden: Jag förstår ju att ni kommer skriva om det här nu och att bara en skolskjutning skulle kunna rädda mig ifrån löpsedlar. Sådär får man väl inte skoja? Eller får man det?? Antagligen inte, men jag skrattar faktiskt högt.

Jag hade inte tänkt skriva om Jättebästisar. Men det där klippet fick mig att tänka om. Kanske var en sån serie värd att lägga en halvtimme på ändå? Och svaret blir: lätt! För första avsnittet lovar mycket. Det är avslappnat spelat och roligt skrivet. Och jag ser faktiskt fram emot att följa den ofrivilliga semester i Indien!

Jättebästisar har premiär på TV4 klockan 21:00 ikväll. 

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg