Senaste Kommentarer

Top Commenters

Mad Men – nu som Barbie & Ken

Inlägg av Måns Lindén den 12 mars 2010 i

Serier & TV

Nu är det dags för alla 30-plusmän med upprullade chinos och sotarmössa att damma av leksakshyllan. I juli släpper Mattel en uppsättning Mad Men-dockor! När det blir svårare att nå ut via traditionella medier söker TV-bolagen nya vägar för ”att bygga varumärke” och därför kommer nu Barbie & Ken – Mad Men-edition. Mad Men blev väldigt snabbt en integrerad del av vår populärkulturella kreddkanon, och att de nu kommer som dockor känns fullkomligt logiskt. Det gäller även Brooks Brothers nya kollektion som sägs vara inspirerad av Mad Men.

Men titta noga på bilden. Är det inte något som saknas?

Var är cigaretterna, whiskyglasen och askkopparna? Så viktiga för serien att de nästan borde stå med i eftertexterna.

Och framför allt; vad hände med Joan Holloways kurvor?

Mattels produktchef Stephanie Cota förklarar: ”Vi känner att dockorna personifierar Mad Men på ett alldeles utmärkt sätt, men vissa aspekter av serien är lämpliga och andra olämpliga.

Jaha. OK. Själv tycker jag att det rimmar ganska illa med upphovsmannen Matthew Wieners oerhörda känsla för detaljer om man rationaliserar bort en så viktigt aspekt av serien, men det kanske bara är jag? Att sedan Don Draper och Roger Sterling är notoriskt otrogna och att Betty Draper är ett psykiskt vrak måste väl enligt samma logik i så fall anses vara ”lämpligt”? Familjeidealen har tydligen förändrats en smula hemma hos Barbie & Ken och vi välkomnar dem därför in i 2010-talet.

Dockorna kommer (givetvis) att tillverkas i en begränsad upplaga på mellan 7 000 – 10 000 dockor per karaktär. Priset? 75 dollars.

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg