Senaste Kommentarer

Top Commenters

Mauro och Plura på luffen!

Inlägg av Måns Lindén den 30 maj 2013 i

Serier & TV

secondColumn

Mauro och Plura

För en vecka sedan fick jag höra om det här projektet och gick i taket av glädje, men eftersom tv-branschen omgärdas av samma hemlighetsmakeri som Area 51 var jag tvungen att hålla tyst. Mauro och Plura återförenas och tanken är att de ska ge sig ut och tågluffa i Frankrike och besöka diverse restauranger på vägen. Det är väl inte helt omöjligt att producenterna har sneglat på fenomenala The Trip och ett sådant upplägg i dokumentär form vore ju sannolikt fantastiskt.

Jag tyckte verkligen om första säsongen av Mauro & Pluras kök men jag tycker att de följande säsongerna tappade en del efter Mauros avhopp. Plura verkade allt mer ofokuserad och vacklade mest runt i köket och mumlade medan Måns Herngren tog tag i bitarna. Känslan av cirkusbjörn infann sig alltmer. Det känns som att Plura behöver Mauro som motpol för att konceptet ska fungera. Mauro med sin spetsiga humor gör att Plura står lite mer på tårna och dynamiken dem emellan påminner om ett strävsamt gammalt par som sett allt och gjort allt tillsammans.

Två välbeställda medelålders män på luffen – det låter kanske inte så upphetsande men jag tror formatet kommer må bra av denna nydaning. Det är helt enkelt dags för Plura att lämna den gamla mjölkbutiken på Kungsholmen och ge sig ut på rälsen med sin gamle vän Mauro och hitta tillbaka till magin från säsong 1.

HÄR har vi skrivit om Mauro & Pluras Kök

HÄR har vi skrivit om The Trip

HÄR finns en intervju med Mauro Scocco

 

 

 

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Va? Är inte The Trip en dokumentär? Jag rasar! 😉

Fler onyanserade inlägg