Senaste Kommentarer

Top Commenters

Modern Family – Solsidans arvtagare?

Inlägg av Christian Eklöw den 20 april 2010 i

Recension Serier & TV

Modern family har tagit över Solsidans tid på fredagskvällarna på TV4. Jag tror inte att serien kommer att bli samma succé som Solsidan, men jag tror att det här kan växa sig till något bra. Serien är skapad av Steven Levitan och Christopher Lloyd (Inte den galne vetenskapsmannen från Tillbaka till framtiden). Den handlar om tre familjer som jag antar ska vara moderna, men så värst moderna är de inte. Inte i Sverige i alla fall. Ed O’Neill (Våra värsta år) gör comeback som Jay Pritchett. Jay lever i ett förhållande med en mycket yngre colombiansk kvinna och dennes son. Den andra familjen är en riktig amerikansk kärnfamilj med man, fru och några barn och den tredje familjen är två homosexuella män som precis har adopterat. De tre familjerna följs av ett tv-team så det blir lite av en dokumentärkänsla med kamerablickar och intervjuer. Det gillar jag. Ed O’Neill gör en nedtonad och bra insats, men hans kollega från Våra värsta år Katey Sagal spöar honom rejält med sin comeback i Sons of Anarchy. Läs om det här.

Egentligen är det en klassisk amerikansk sitcom fast man har äntligen valt att strunta i pålagda skratt. Att det inte hänt tidigare är över mitt förstånd. Tänk er hur bra världens roligaste tv-serie Seinfeld hade blivit utan pålagda skratt och då menar jag inte att man skulle ha klippt bort skratten utan jag menar att man skulle ha producerat serien med avsikten att inte använda pålagda skratt. Nog om det.

Modern Family innehåller skämt som jag verkligen gillar, dock så pekar mina mungipor inte så högt som jag vill  när de levereras. Jag tror dock att det beror på att tv-serier behöver några avsnitt för att komma till sin fulla rätt. Jag måste lära känna karaktärerna ordentlig, en pilot handlar mer om att presentera dem än att fördjupa dem. Så när jag väl har lärt känna de inte så moderna familjerna så kommer nog mungiporna att peka uppåt. Jag hoppas i alla fall på det.

Modern Family sänds på TV4 21:30 på fredagar.

(Betyget kan komma att ändras efter några avsnitt, dock inte neråt då avsnitt 1 var en klar trea.)

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Åh, jag tror bestämt att dina mungipor kommer att gå från öra till öra efter ett par avsnitt. Jag har följt serien slaviskt och serien är helt klart en av veckans höjdpunkter numera. Ju mer man lär känna karaktärerna desto roligare blir det. Man älskar att skämmas å deras vägnar helt enkelt 🙂

  • tove

    Att bara spela låten "Circle of Life" medan den ena karaktären i bögparet kommer in med det lilla barnet upphöjt mot skyn höjde mina förväntningar ordentligt. Det var det roligaste jag sett på länge!

  • Christopher Panov

    @tove Det var riktigt riktigt roligt.

  • Pingback: Onyanserats årslista 2018 - Anette / Onyanserat – Blogg om film och tv()

Fler onyanserade inlägg