Senaste Kommentarer

Top Commenters

Nazister och magiker i HBO-projekt

Inlägg av Ingrid Forsberg den 9 mars 2011 i

Serier & TV

En grupp magiker och illusionister som använder sina trick för att strida mot Hitler och hans trupper under Andra Världskriget. Vad sägs om det? Enligt min mening ett mycket lovande upplägg i ett nytt serie-projekt som HBO håller på att utveckla.

Det är författaren Michael Chabon (som bland annat skrivet ”Wonderboys” som filmatiserades av Curtis Hanson 2000) som tillsammans med sin fru Ayelet Waldman ligger bakom projektet, som för tillfället går under arbetsnamnet Hobgoblin.

Det här får mig osökt att undra när det egentligen är dags för en filmatisering av Susanna Clarkes roman Jonathan Strange & Mr Norrell? I boken, som utspelas i en alternativ version av 1800-talets England, används också magi och trollkonst för att strida i ett krig,i det här fallet Napoleonkriget.

Det är onekligen tacksamt att blanda verklig historia med sagoingredienser, eller vad tycker ni?


Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg