Senaste Kommentarer

Top Commenters

Har Dexter tappat det?

Inlägg av Leiyah Rose Lindén den 11 november 2010 i

Serier & TV

"-Guilt can be a killer..."

Dexter är den där fantastiska gränsexistensen som man bara måste älska. Dexter sätter definitionerna av etik och moral i en evig roulette, ingenting är vad det synes vara och varje avsnitt är bokstavligen talat en lek med döden. Det har ju förvisso inte bara varit solsken och rabarber; säsong tre var ett riktigt sömnpiller. Något som säsong 4 rådde bot på med besked. Om ni mot förmodan inte har sett den så bör ni sluta läsa nu.

Många är vi som hållit andan och det ska ju faktiskt erkännas att starten på säsong 5 ser väldigt bra ut. Ingen anledning till några större utbrott, med andra ord. Men det är däremot något som fattas, likt tomheten explosionen är det ständigt något som ekar.  Det är hela tiden en tryckande känsla av att allt är lite för bra. Jag bär på en brinnande önskan om att barnflickan ska visa sig vara psykopat, (vilket hon garanterat är, frågan är bara när det uppdagas.) Det kan vara att Dexter efter Ritas död plötsligt tappat all sin killer instinct. För om han tidigare var en iskall mördarmaskin är han nu inget mer än en uppsliten teddybjörn.

Blablabla sorg, bla samvete, blablabla längtan, blablabla tomhet.
Kanske är det hans variant av ”att förgås av sorg”?

Det verkar inte hända så mycket på castingsidan heller men eftersom jag varit kär i henne sen ”10 orsaker att hata dig”, är jag glad att Julia Stiles får vara med på ett hörn. Roligare än så blir det tyvärr inte, de ursprungliga karaktärerna tycks ha fastnat i något dramaturgiskt tuggummi, något jag hoppas att manusgänget fixar till; för med all respekt men det är lite väl mycket begärt att lilla Julie ska bära hela serien till säsongsfinal.
Men snygg är hon, det ska inte förnekas. Här är bevis:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pnMlsWm-Mfg[/youtube]

Dexter s05 visas nu på Showtime och Canal+

Skrivet av Leiyah Rose Lindén

Är ökänd för sin totala oförmåga att underordna sig sociala strukturer, men är i övrigt förtjusande. Student på Estetikprogrammet vid Södertörns Högskola där hon försöker få in lite mer hiphop. Föredrar dokumentärer men är ruskigt svag för independentfilm.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Saunet

  Ja, när ska barnflickan visa sitt rätta ansikte? Inte 17 har dom castat just henne som bakgrundsmusik. Omöjligt.
  Tror att huvudskådespelarens sjukdom kan ha bidragit till att man fått lägga till och dra ifrån då tempot känts som en svårstartad bil.
  Sista två avsnitten har jag knappt vågat se på kvällen dock.
  Känner nästan att jag fick mer jag önskade*ryser*.

 • bobbywaingro

  Plockar upp tråden igen en månad efter säsongsavslutningen. Vill inte gå in på detaljer i handlingen men det känns som man byggde upp för en rejäl showdown som slutade lite väl strömlinjeformat!?
  Läste också för ett tag sedan att några personer som varit kreativa krafter bakom tidigare säsonger har lämnat skeppet (producent och manusförfattare) och man har plockat in lite annat manskap som kanske inte har samma känsla för figurerna.
  Nästa säsong bör väl bli den sista om man inte ska mjölka ur detta mer då tittarsiffrorna tydligen har varit dom bästa nånsin för säsong 5

 • Leiyah Rose Lindén

  Jag måste nästan sammanfatta med ett mumincitat: ”jag känner mig bedragen(er lök är rå)”

  Inget knäcker förvisso äsong 3 i leda, men de kunde ju faktiskt ansträngt sig lite. Julia var som vanligt ljuvlig men jag väntar fortfarande på att få reda på sanningen om Barnflickan. Tyvärr verkar de ha bestämt sig för att hon är alltgenom god. Skittråkigt.

Fler onyanserade inlägg