Senaste Kommentarer

Top Commenters

Så mycket bättre: Kajsa Grytt

Inlägg av Embla Sue Panova den 9 november 2014 i

Serier & TV

så mycket kajsa

Vad nu, tänker ni, har hon hoppat över Amanda Jensen? Jaa, är svaret. Eftersom jag i förra veckan var mitt i en flytt hade jag ingen chans att se henne, men tro mig, så snart jag hittar min äppel-tv ska förra veckans program åka på och då kommer det en text. Men tills dess tar vi och avhandlar Kajsas kväll igår, för den såg jag live.

Kajsa är en artist jag känt till mindre än föga och som hittills inte gjort några covers jag fastnat för. Min första kontakt med henne blir alltså genom tolkningar från andra duktiga artister, men jag får ändå en bra bild av hennes musikalisk bakgrund. Och jag blir imponerad! Både av hennes grymma texter och låtar från Tant Strul och av vem hon verkar vara – stark, driftig och varm. Dessutom fattar jag varför hennes covers på andras låtar kanske inte tett sig så sjukt bra – hon har en alldeles egen stil som nog är svår att applicera på andras alster.

Alla artister har ju aktiviteter och på lunchen ville hon få gänget att spela improvisationsteater – något Orup smått fick panik över. Skrattade gott från soffan eftersom det är exakt min mardröm också. Men efter lunchen skulle alla binda kransar och kasta i sjön (havet? geografi är inte min starka sida) med en tanke på något viktigt och Kajsa själv sa att hon brann för alla som dör på flykt och att hon hoppas att vi i Sverige kan ta emot flyktingar med lite större värme än vi som regel gör nu. Det var en enormt fin stämning bland alla deltagare och inte utan att en annan blev lite rörd också.

Musiken då? Ja, förutom att Carola avslöjade att hon lyssnat på KSMB (jag säger det igen: Carola lyssnade på KSMB!!!) så tycker jag alla gjorde riktigt fina tolkningar av Kajsas gamla låtar. Jag har svårt att välja en men eftersom jag har gjort det till nån slags tradition får det nog bli Johan/Familjens version av Slicka mig ren. Varsågoda!

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg