Senaste Kommentarer

Top Commenters

Stjärnorna På Slottet – En första titt

Inlägg av Embla Sue Panova den 30 december 2013 i

Serier & TV

stjarnorna2014

En del traditioner tar tid att märka att man har. Som att kolla på Stjärnorna på Slottet under julen till exempel. I lördags började senaste omgången och vi har givetvis tagit oss en titt.

I åt möter vi operasångerskan Malena Ernman, skådespelarna Leif André, Claes Månsson, Lasse Åberg och Maria Lundqvist och först ut att organisera heldagen var Malena.

EMBLA: Jag erkänner det inte när min mamma tvingar oss andra att glo på skiten men jag tycker det är rätt trevligt. Formatet är väldigt snällt och det är sällan man kan bänka sig för att vänta på skandaler. Jag gillar det vänliga, vi får liksom inte för mycket av det annars. Vad tycker du om line-upen, Ingrid?

INGRID: För mig är det ingen tradition att kolla på Stjärnorna på slottet under julen, har knappt sett programmet alls förut. Faktum är att jag inte aktivt beslutade mig för att kolla på det nu heller, men det råkade helt enkelt vara på när jag käkade middag i soffan. Min känsla inför det här är tyvärr mest tristess. Det finns ju ingen mening med programmet? Det känns som ett Så Mycket Bättre helt utan koncept och meningsfull kärna att samlas kring. Som att man bara tar de mest menlösa bitarna med Så Mycket Bättre, det vill säga aktiviteterna som den kändis som är ansvarig för dagen har bestämt, och som oftast är rätt krystade. Inte jätteunderhållande att kolla på Malena Ernman som övningskör bil helt okej och Lasse Åberg som övningskör bil jättedåligt, om du frågar mig. Men, jag håller med om att det är trevligt att det är en vänlig stämning, inte går ut på skitsnack eller att rösta ut någon. Och när det gäller line-upen är den rätt blandad i år ändå, om man jämför med tidigare år. Inte lika tydligt diviga stjärnor som tidigare, de har väl tagit slut nu antar jag!

EMBLA: Jag tror att du skulle ha sett programmet tidigare, inte för att det var så jävla mycket hetare då, men precis som med Så Mycket Bättre blir det liksom mer och mer urvattnat. Själv anade jag oråd när Maria Lundqvist skulle vara med, som jag blev avigt inställd till när hon tillsammans med Mia Skäringer hasade runt på Grötö och dissade feminister. Det är nämligen min högst orubbliga åsikt att både kvinnor och män med sans måste vara feminister (=anse att kvinnor och män är lika värda). Jag hade också sett att Malena å sin sida tagit aktiv ställning för feminism och sin rätt att slippa bli sextrackad på jobbet. En rimlig önskan även på en opera. Jag tyckte det lös avundsjuka om Maria och skruvade rejält på mig när hon ville fråga hur Malenas man mådde av sin frus jobb och om inte Malena hade ett bäst-före-datum. Inte långt ifrån att jag kastade julchokladasken på TV:n.

INGRID: Det jag har svårt för är det här analyserandet av huvudpersonen, som i det här fallet främst kommer från just Maria Lundqvist. Samtidigt antar jag att det ingår i själva grundkonceptet, att de andra gästerna ska analysera huvudpersonen, men det känns lite konstigt när det blir en sån värderande ton i det. Man kan väl umgås och prata om en persons karriär och liv utan att värdera så jävla mycket?

EMBLA: Verkligen. Det här blev inte alls intresserat utan bara pressat och det ganska bums. I övrigt startade det ju helt klart ganska segt. Inte så mycket kemi eller prat att tala om. Jag tror det kommer vara Leif, Malena och Maria som håller lite styrning på programmen för hittills har det varit ganska tyst både från Lasse och Claes. Men, som alltid när folk lär känna varandras goda och dåliga sidor kan vad som helst hända.

INGRID: Malena verkar ju rätt cool, och Leif Andree är ju skön (pluspoäng för namedropping av Patti Smith och Nina Hagen). Men det har verkligen gått inflation i program där kändisar ska umgås med varandra, äta middag, ha så himla mysigt, men samtidigt obligatoriskt gråta vid minst ett tillfälle. Så här är SVT:s beskrivning av första avsnittet: ”Leif Andrée får en matchock och Lasse Åberg testar något han aldrig gjort förut i hela sitt liv. Det blir en premiärdag att minnas.” Ja, det låter ju verkligen jättespännande, SVT.

EMBLA: Haha! Det hade jag missat. En rubrik som ligger hyfsat nära uttrycket ”sminka en gris” om du frågar mig, för så kul var det verkligen inte. Vi får hoppas på lite mer action helt enkelt. För du kanske käkar middag vid samma tid nästa vecka?

INGRID: Nja, tveksamt faktiskt…

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg