Senaste Kommentarer

Top Commenters

Svt gör Science Fiction-serie om robotar

Inlägg av Ingrid Forsberg den 7 april 2011 i

Serier & TV

Eva Röse som hubot. Bild: Svt.

Svt satsar på Science Fiction och gör tv-serie om robotar! I serien Äkta människor som börjar spelas in i slutet av april har robotarna blivit så mänskliga att det knappt går att urskilja dem från människor. Blade Runner, anyone? Battlestar Galactica, anyone?

I alla fall, här handlar det om att vetenskapen har tagit fram ett mekaniserat tjänstefolk som kallas hubotar, och är väldigt lika människor.

Andreas Wilson (vad har han gjort sen Ondskan egentligen?) och Eva Röse spelar två ledargestalter i en grupp vilda hubotar som kämpar för frihet. Samtidigt väcker hubotarna avsky och hat hos många och motståndet blir allt mer organiserat. En hängiven anhängare till motståndsgruppen är lagerförmannen Roger, som spelas av Leif Andrée.

Serien har skapats av Lars Lundström, som tidigare gjort Tusenbröder, och regisseras av Harald Hamrell och Levan Akin. Det ska bli tio timslånga avsnitt som ska sändas under 2012.

Vad tror ni om det här? Själva storyn känns inte helt originell, men det är å andra sidan desto mer otippat att Svt gör en sf-serie, och det är ju också det som är kul tycker jag. Det är väl bara att hoppas på att det blir ett bra resultat!

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Master Bateur

  Allt som vågar ta ut svängarna lite i sverige är jag tacksam för. Hellre en dålig svensk scifi än ytterliggare en deckare.

 • Det låter så konstigt så det kanske är bra.

 • Ingrid

  Jag håller med, bra att våga ta ut svängarna lite, och konstigt = kanske bra.
  Kom att tänka på Svt-serien De drabbade från 2003 (var inte eva röse med i den också?), såg ni den? Det var väl också scifi kan man säga, ganska mycket liknande story som Heroes faktiskt. Och jag gillade den som fan! Tyckte inte den var ett dugg pinsam. Det var visserligen för åtta år sen, skulle va kul att se igen och se om den håller.

 • Nej, har inte sett men det låter intressant. Har du kollat i SVTs öppna arkiv om den går att se?

 • Ingrid

  Finns på dvd tydligen! Dock inte i hel box, utan på separata skivor med tre avsnitt på varje…men men, kanske är nåt att införskaffa

 • Värt att kolla iallafall, tack för tipset!

 • De drabbade ska finnas som box, jag har den själv hemma i bokhyllan. Är i min värld en av dom bästa och modigaste svenska Tv-serierna någonsin. Har ju själv en liten liten roll i avsnitt 3 😉

 • Måns Lindman

  Är det så? Det var ju toklängesen jag såg denna ypperliga produktion men vem spelar du där? Annars kan jag bara hålla med, De drabbade är bland det bästa och mest originella som det här landet producerat i modern tid. Se den!

 • Ingrid

  Det var som fan, Alex! Vad kul, som sagt, gillade verkligen den!

 • Jag spelade något så glamouröst som ”Intern #3” jag har väl typ två repliker sen får jag en skruvmejsel i magen och dör… ”my 15 minutes of fame” blev till 13 och en halv 🙂

 • J.

  Den här serien påstås vara något helt nytt, men den har gjorts förut. Kolla bara serien Chobits. Handlingen är nästan lika. Chobits ripoff???

Fler onyanserade inlägg