Senaste Kommentarer

Top Commenters

Serietips: The Fall

Inlägg av Embla Sue Panova den 12 juni 2013 i

Serier & TV

the fall

I brittiska The Fall får vi se ett mörker som man faktiskt sällan ser vare sig i serier eller på film. Vi får se en seriemördares obegripliga dragning till att inte bara ta andras liv utan göra det till en nästan kärleksfull ritual, samtidigt som han balanserar ett familjeliv med fru och två barn. På andra sidan ser vi en polis som får kämpa för rätten att som kvinna göra sitt jobb i en lagens värld där droger och prostitution tagit sig in. Låter det bra? Det är det! Låter det inte bra? My bad.

Serien utspelar sig på Irland och i rollen som DCI Stella Gibson ser vi en nedbantad Gillian Anderson, som det faktiskt tog ett tag innan jag kände igen. Hon övertygar som britt, i alla fall i ett otränat svensköra, men jag slås av hur kallt hon spelar (och undrar om det kommer bli en Sofia Helin i Bron). Det är också min enda tveksamhet i denna fantastiska serie! Det här både spännande och otäckt och jag kan liksom inte vänta tills jag får komma hem och se nästa avsnitt. Det är något knäckande med att så hur båda sidor jobbar och undra när de ska kolllidera, när ska de råka på mördaren och när ska han göra ett misstag – för det kommer han väl?

Första säsongen (för jag hoppas VERKLIGEN att det ska komma en till!) bjuder på 5 bensparkarspännande avsnitt.

Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Ken Wahl

    Psst.. har ni sett HBO Latinos argentinska seriemördarserie Epitafios från 2005? Inte så mycket som slår den i genren. Fantastiskt bra.

  • EmblaMalmenlid

    Icke, Ken, men nu vet jag ju vad helgen ska få bjuda på! Tack för tips!

Fler onyanserade inlägg