Senaste Kommentarer

Top Commenters

Tv-kocken Rachel Khoo pratar Sverige, Kanelbullar och sitt hat mot Kebabpizza.

Inlägg av cpanov den 5 maj 2014 i

Serier & TV

KHOOVi känner henne från hennes tidigare matserier RACHEL KHOO’S LITTLE PARIS KITCHEN och RACHEL KHOO’S KITCHEN NOTEBOOK: LONDON och hennes populära matböcker & blogg.
Nu är det dags för Englands nya matdrottning att göra kulinariska nedslag runt Europa med omnejd i RACHEL KHOO’S KITCHEN NOTEBOOK: COSMOPOLITAN COOK.

De två första avsnitten i nya serien dedikerar Rachel till ett av sina favoritställen: Stockholm (sänds 6/5) och Stockholms skärgård (sänds 13/5). jag fick en pratstund med Rachel.

Hej Rachel! Jag börjar med att fråga dig som Sverigevän – Pratar du svenska?

– (Skratt) ”Nej, jag pratar inte bra svenska”.

Jodå jag tycker du pratar ganska bra.

– ”Nej! Nej! Jag pratar lagom svenska”.

Då struntar vi i att göra intervjun på svenska då?

– Ja, vi gör det inte på svenska.

Okej. Du bestämmer. Om vi börjar med att du berättar hur du började med matlagning och hur du blev en ofantligt populär tv-kock.

– Hmmm. Var ska jag börja? Allt startade i Paris. jag flyttade dit för ungefär 8 år sedan. Jag gick en bakverkskurs, försörjde mig på olika ströjobb som inte hade nåt med matlagning att göra, fick sedan ett fast jobb i en kokboksbutik, där jag själv började knåpa ihop olica recept, fick napp hos en fransk förläggare om att skriva två kokböcker. Efter det så var jag verkligen sugen på att skriva en bok på engelska, så jag mailade olika bokförlag i England och lyckades få till några möten varav ett var Penguin och där är jag fortfarande. Min första bok hos dem blev ”little Paris Kitchen”. Medan jag höll på med att skriva den, fick jag iden att ”vore inte det här ett kul och annorlunda matprogram?” Så jag började samtidigt med skrivandet ta kontakt med olika produktionsbolag. Jag gjorde en pilot och presenterade sedan det för olika kanaler och dom gillade tydligen det dom såg och programmet hade premiär på BBC för lite mer än ett år sedan. Så. Det var min historia. Puh.

Och ditt nya program som har premiär hur…

– Kanalen hade en ide om hur jag reser runt i Europa och tar del av olika länders matlagning. Lät som en fantastisk ide, då mina favoritsysslor är resa och laga mat. Perfekt!

Vi började ju intervjun med att prata lite svenska och som jag förstår har du många svenska vänner.

– Jag har många svenska vänner. När vi började spåna runt mitt nya program, dök Köpenhamn upp som ett resmål. Köpenhamn? Nej, nej. Vi drar till Sverige istället. Jag hade mycket kontakter där och kände massa folk. Mia Öhrn som jag känner väl tipsade om allt möjligt gott i ert vackra land. Jag fick laga mat på Oaxen, vilket jag verkligen älskade och som förhoppningsvis märks i avsnittet. Vi äter kräftor, vi sjunger sånger, eller, jag mumlar mest men midsommar är en mycket trevlig högtid. Och jag är riktigt bra på snaps numera.

Finns det något typiskt svenskt i matväg du hatar respektive älskar?

– Kebabpizza. Jag verkligen hatar det. Det låter konstigt och osvenskt kanske, men jag har aldrig sett kebebpizza någon annanstans, så det får gå som svenskt. Och älskar, ja, det måste bli kanelbullar. Jag kan äta hur mycket som helst. Jag har gjort en egen variant som innehåller creamcheese och den är riktigt bra. Doften av nybakade kanelbullar! Det finns inget som slår det.

Onyanserat är ju en film och tv-blogg. Så jag måste fråga dig om du sett något svensk film eller tv du gillar?

– Jag försöker ju lära mig svenska, så jag har sett en hel del svenskt. Jag har sett mycket Wallander. Och bron. Den är helt suverän.

På tal om suverän Rachel, om jag säger Hundtricket?

– Hund…?

Hundtricket. En svensk klassiker.

– Den har jag inte sett! En klassiker säger du?

Japp. Lika klassisk som en kebabpizza. Eller en nybakt kanelbulle.

– Det avgör saken. Jag måste se den!

RACHEL KHOO’S KITCHEN NOTEBOOK: COSMOPOLITAN COOK – TISDAGAR FRÅN 6 MAJ KL.18.10 I BBC LIFESTYLE


Skrivet av cpanov

Fler inlägg av Maila cpanov
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg