Senaste Kommentarer

Top Commenters

Ypperlig brittisk miniserie: Innocent.

Inlägg av Embla Sue Panova den 18 juli 2018 i

Recension Serier & TV

Ikväll startar en ny miniserie på TV4 som kommer få dig att glömma både hetta och torka. Åtminstone för en stund. Innocent är en kriminalserie på fyra delar om en man som antingen är oskyldigt dömd eller felaktigt frikänd. Precis lagom för trötta sommarhjärnor som ändå vill ha något av kvalitet att kolla på.

När David Collins kommer ut ur fängelset efter att ha varit anklagad för mordet på sin fru Tara är det få som blir glada. Utöver hans bror är det faktiskt ingen. De senaste 7 åren har varit en kamp för att bevisa sin oskuld och i omprövningar har han inte kunnat bevisas skyldig. Eller oskyldig.

Medan David suttit inne har hans två barn bott med mammans syster och make, som det visar sig haft en stark längtan efter barn, men inte kunnat få. När polisen Cathy Hudson får i uppdrag att utreda mordet som om det vore ett helt nytt fall verkar en efter en i parets närhet kunna ha motiv för att vara potentiella mördare – till och med barnens nya familj. Frågan är nu bara: har de verkligen gjort rätt i att släppa David? Och vem ligger annars bakom dådet?

Medan polisen nystar upp fallet med nya ögon försöker David återknyta kontakten med sina förlorade barn, något deras nya familj tänker göra allt de kan för att motverka.

Det här är en miniserie i fullt rimliga fyra delar med vattentät story och gediget skådespel. Jag dras in i handlingen direkt och längtar efter att se hur det egentligen ligger till. Och som tjusningen med miniserier är behöver jag inte vänta alltför länge innan sanningen uppdagas och jag får leta efter nya sommarnöjen i värmen. Missa inte denna pärla!

Innocent visas ikväll kl. 21:00 på TV4


Skrivet av Embla Sue Panova

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg