Senaste Kommentarer

Top Commenters

Konsten att döda med ett leende

Inlägg av Måns Lindén den 14 februari 2010 i

Skådespelare

Han är mannen som du känner igen, men inte vet namnet på. Han är mannen som leende skulle hugga dig i ryggen i samma ögonblick som du vänder dig om. Han är mannen som saknar empati, själ och moral.

Han heter Danny Huston och jag älskar honom.

Du har sett honom i filmer som The Kingdom, 30 days of night, Children of Men, The Proposition och The Constant Gardener och du vet att oavsett vilket intryck han ger i början på filmen så kommer han innan filmens slut garanterat visats sig vara skurken i dramat. Danny Huston har förmågan att kunna le med munnen men inte med ögonen. Samtidigt lyckas han framstå som ett under av charm och förtroende och det gör att vi tror på honom som sociopat.

Man kan höra hur diskussionerna går på castingmötena:

Regissör 1: ”Vi behöver en kille som kan spela en depraverad karriärsdiplomat med tveksam moral och en förkärlek för spel och kvinnor!”

Castingkvinna: ”Vi ringer Danny Houston.”

Regissör 2: ”Vi söker någon som kan spela en amerikansk kongressman som genom korrupta handlingar lyckas förorsaka ett giftutsläpp i Mississippifloden samtidigt som han försöker mörklägga mordet på sin älskarinna!”

Castingkvinna: ”Vänta lite, jag ska kolla om Danny Huston är ledig.

Regissör 3: ”Finns det någon som skulle vara trovärdig som familjefar och fotbollstränare för samhällets pojklag, samtidigt som han bär på en mörk hemlighet där det visar sig att han i själva verket är pedofil?”

Castingkvinna: ”Om jag säger Danny Huston, vad säger du då?”


Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg