Senaste Kommentarer

Top Commenters

Tävling – Biobiljetter till Ai Weiwei: Never Sorry

Inlägg av Måns Lindman den 12 augusti 2012 i

Tävling

Känns det lite deppigt nu när sommaren snart är över och vi börjar gå mot höst igen? Eller ser ni kanske rent av fram emot mörker, kyla och en skön film? Vi på Onyanserat skall i alla fall göra vårt bästa för att försöka dämpa den där jobbiga tomhetskänslan som brukar komma när semestern tar slut genom att dela ut lite schyssta biobiljetter  i vår augustitävling som presenteras i samarbete med Nonstop Entertainment.
Den 17 augusti är det svensk premiär för den starka och uppkäftiga dokumentärfilmen Ai Weiwei: Never Sorry.  Filmen har hyllats världen över och vann ”Special Jury Price” på filmfestivalen Sundance samt har nominerats till flera andra stora filmpris.
I samband med den svenska premiären ger vi nu hela fem vinnare  chansen att kamma hem två biobiljetter vardera genom att svara rätt på frågorna under den roliga frisyren.

Ai Weiwei är Kinas mest kända konstnär som varje dag sätter sitt liv på spel i kampen för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. I Ai Weiwei: Never Sorry får vi följa honom under de dramatiska händelser som har gjort honom till en av konstvärldens mest omtalade personligheter.

Den 27-åriga debuterande regissören Alison Klayman har i realtid fått en unik inblick i det brutala politiska spel som är Ai Weiweis verklighet. Trots hot och frihetsberövande fortsätter han att genom sociala medier sprida sitt budskap över världen. Ai Weiwei: Never Sorry är ett starkt porträtt av en konstnär som vägrar att hålla tyst.

Tävlingen är nu avslutad och följande vinnare kommer att få biobiljetter till filmen:

Martina Wretman
Sabina Johnzon
Peter Kropenin
Eva Sternbauer
Linda Avergård
Eduardo Alarcon Klein

1. AiWeiwei är känd för att använda sociala medier för att nå ut med sitt budskap? Vilken är hans främsta kanal?

Svar: Här godkänner vi bloggar och twitter.

2. Ai Weiwei bodde under många år i USA. I vilken stad bodde han?

Svar: New York

3. Ai Weiwei ligger bakom idén till den olympiska stadion som byggdes i Peking inför OS 2008. Vad kallas stadion?

Svar: Fågelboet eller Bird’s nest

Maila dina svar till lindman@onyanserat.se senast tisdagen 14 augusti för att vara med och tävla!

 

”Godspeed and good luck to you all!”

 

Skrivet av Måns Lindman

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg