Senaste Kommentarer

Top Commenters

Beyond: Two Souls – Trailer

Inlägg av Alexander Kantsjö den 29 april 2013 i

Trailers

BTS 0

Onyanserat är förvisso en film- och TV-sajt men jag kan inte låta bli att göra er uppmärksamma på ”Beyond: Two Souls”, ett TV-spel från Quantic Dream, förtaget som ligger bakom de väldigt filmiska spelen ”Fahrenheit” och ”Heavy Rain”.

Live the remarkable life of Jodie Holmes, a young woman who possesses supernatural powers through a psychic link to an invisible entity. Experience the most striking moments of Jodie’s life as your actions and decisions determine her fate. As she traverses the globe, Jodie will face incredible challenges against a backdrop of emotionally-charged events never before seen in a video game”.

BTS 4

”The emotional backdrop of blurry weather”

Som inbiten ”gamer” så förundras jag ständigt över hur mycket TV-spelen har utvecklats de senaste åren, inte bara när det kommer till hårdvara och grafik utan framförallt när det kommer till historieberättande. Visst svämmar marknaden över av mer eller mindre innehållslösa titlar där det enda målet är att ta sig från punkt A till B och lemlästa så många fiender som möjligt, men de riktigt stora titlarna satsar mycket på dramatiskt innehåll. Historier som engagerar och skapar band mellan spelaren och spelets huvudkaraktär. Man anlitar duktiga manusförfattare och välkända skådespelare som lånar ut både sina röster och sina ansikten till spelet. Även regissörer har börjat intressera sig för TV-spelsbranschen, Guillermo Del Toro har enligt rykten ett spel på gång och även vår egen Josef Fares ligger bakom spelet ”Brothers: A Tale of Two Sons” som ska komma någon gång under våren.

BTS 5

”-Åh nej! Jag har drabbats av konstiga utslag i ansiktet!”

David Cage som är chef på Quantic Dream har sedan länge haft en vision om att skapa spel som på ett naturligt och gripande sätt framkallar äkta känslor hos spelaren, viljan att skapa ett spel som berör precis lika mycket som en film kan göra. Hittills har han lyckats riktigt bra tycker jag. Jag gillade både ”Fahrenheit”, som förvisso led av alldeles för många Quick Time Events (spelmoment som går ut på att trycka på rätt knapp i rätt ögonblick) och ”Heavy Rain”, som i sin tur led av alldeles för många luckor i manus. Båda spelen lade stor fokus på huvudkaraktärens känslomässiga resa genom spelet snarare än dödsstatistik och uppgraderingar. Dina handlingar påverkade historien och dess utgång, ”Heavy Rain” hade till exempel inte mindre än 17 olika slut för spelets tre huvudkaraktärer beroende på hur du valde att agera i olika situationer.

BTS 6

”Åh nej! Jag har smittat dig också! Förlåt!”

Från det lilla jag har sett av ”Beyond: Two Souls” så har verkar Quantic Dream ha tagit ytterligare ett stort kliv i rätt riktning. Att man den här gången dessutom valt att sätta två tunga skådespelare i huvudrollerna gör det hela ännu mer intressant. Spelets huvudkaraktär Jodie spelas av ingen mindre än Ellen Page som vi tidigare sett i filmer som ”Juno” och ”Inception”, hennes mentor och fadersgestalt Nathan spelas av Willem Dafoe, en skådespelare som jag hoppas inte behöver någon större introduktion. Som ni kan se i trailern så har man lyckats utmärkt med att fånga deras utseende och rollprestationer, man kan ”läsa” känslorna i deras digitala ansikten nästan lika väl som om det varit på film, vilket jag tror kommer att stärka banden till karaktärerna avsevärt.

BTS 2

Äkta eller fejk?

Historien om den hemsökta lilla flickan som mot sin vilja lämnas av sina föräldrar på en statlig institution för att genomgå tester, från barnsben till vuxen, får mig engagerad innan jag ens har lyft spelkontrollen och det verkar vara väl genomarbetat. Enligt Ellen Page så fick hon ett manus på över 2000 sidor att läsa på innan hon gick in i studion, vilket talar för att det även den här gången kommer att finnas en uppsjö av utgångar och slut att uppleva. Med andra ord ett spel som troligtvis kommer att tåla flera genomspelningar utan att för den delen bli tråkigt. Intressant är också att förutom Jodie så har man möjlighet att styra Aiden, det ”väsen” som av någon anledning varit sammanlänkat med henne sedan hon var liten.

BTS 3

David Cage tillsammans med Ellen Page och Willem Dafoe ”on set”.

Jag kan säga att ”Beyond: Two Souls” är ett av de spelen som jag ser fram emot mest 2013, jag har redan förbokat mitt exemplar hos min spelleverantör och jag ser fram emot många härliga speltimmar hemma i soffan. Som sagt: Jag vet att det varken är film eller TV, men kan ni ärligt påstå att ni inte vill se det här?

Beyond: Two Souls släpps i Sverige under oktober 2013

UPPDATERING:

Jag hittade nu även en imponerande gameplay-video på hela 35 minuter för er som orkar.

OBS! VARNING FÖR SPOILERS!

 

 


Skrivet av Alexander Kantsjö

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg