Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Bridesmaids – Trailer

Inlägg av Ingrid Forsberg den 18 mars 2011 i

Trailers

Jag älskar det mesta som regissören och producenten Judd Apatow är inblandad i, jag skulle vilja hävda att han är en mästare på nördig, knäpp humor. Men det är ett faktum att det alltid är främst manliga huvudroller i hans filmer, och de kvinnliga karaktärerna är inte lika roliga, och framför allt inte särskilt framträdande.

Som sagt, jag gillar verkligen de filmerna i alla fall, men jag har saknat liknande filmer med fler kvinnliga huvudkaraktärer. Därför är det jäkligt kul att se trailern till Apatow-producerade Bridesmaids, regisserad av Paul Feig, där det blir tydligt att den typ här humorn funkar minst lika bra med bara kvinnliga huvudroller. Dude-humor-gäng som Jonah Hill, Paul Rudd, Jason Segel, Seth Rogen med flera har vi ju sett mycket av, men jag är övertygad om att vi snart har ett lika känt gäng med kvinnliga komiker i samma stil.

Trailer till Bridesmaids från rstvideos trailerarkiv.

Det känns ju inte helt långsökt att jämföra det här med Baksmällan. Den gången var det ett gäng bröllopsmarskalker (heter det verkligen så förresten?..) som drog till Las Vegas med den blivande brudgummen, den här gången är det ett gäng brudtärnor som råkar ut för galna grejer när de ordnar möhippa.

Jag gillar att filmen kretsar kring ett gäng karaktärer där alla har sin ”särart”. Upplägget med brudtärnor är smart på det sättet eftersom de är en blandning av släktingar, vänner och kollegor, och därmed kan vara ett omaka gäng där alla inte känner varandra sedan tidigare. De presenteras också på ett snyggt sätt i trailern, man får en känsla för vilka typer de är.

Möhippeplanering i full gång

Melissa McCarthy (Sookie i Gilmore Girls) får spela den vulgära, knäppa karaktären, och det är överhuvudtaget befriande att det inte verkar ha sparats på vulgoskämt och kroppsvätskor. Filmen premiärvisades på SXSW-festivalen i Austin för några dagar sen, och verkar har fått ett bra mottagande där. Vulture skrev en topplista över filmens snuskigaste citat, här är några smakprov:

1. “Sometimes, I just want to watch The Daily Show without him entering me.” (A married bridesmaid’s lament).
2. “We had an adult sleepover,” Wiig says to Rudolph. Rudolph: “Did you let him sleep over in your mouth?” Wiig: “Well … he kept putting it around my face.”
3. “I just took a shit in the middle of the street.” (Maya Rudolph, delivering a line no other leading lady has ever delivered).

"OMG, you really took a shit in the middle of the street?"

Att sjukt roliga Kristen Wiig både varit med och skrivit manus och spelar huvudrollen är mycket lovande. Lägg därtill Maya Rudolph, Wiigs kollega från SNL, en regissör som tidigare varit inblandad i flera av de senaste årens bästa komediserier (exempelvis Freeks & Geeks, Arrested Development och The Office) och Mad Men-stjärnan Jon Hamm så har vi ytterligare några ingredienser som lovar mycket gott.

Att postern till Bridesmaids dessutom är så snygg gör inte direkt peppen mindre!

Bridesmaids har amerikansk premiär den 13 maj, och svensk premiär den 19 augusti.

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg