Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

A Dangerous Method – Trailer

Inlägg av Måns Lindman den 22 juni 2011 i

Film Trailers

A Dangerous Method är berättelsen om hur samspelet mellan Carl Jung och Sigmund Freud så småningom ledde fram till psykoanalysens födelse.

I skrivande stund finns det inte mycket information att tillgå men klart är i alla fall att en tung kvartett kommer att bära ansvaret för att se till att denna historia blir precis så intressant som den låter. Eller vad sägs om Viggo Mortensen som Freud, Michael Fassbender som Carl Jung och Kiera Knightley som patienten eller försökskaninen om ni så vill, Sabina. Hjärnan bakom det hela är en av mina favoritregissörer, David Cronenberg och är det någon som skall kunna göra den här storyn rättvisa så är det väl han.

Förvänta er inga biljakter, speedade crack-pundare med skjutvapen eller ondskefulla utomjordingar som invaderar Mexiko. Tänk istället kostym, dialog och och förbjuden kärlek. Med avskalade men vackra skådeplatser, lite psykobabble, en rejäl dos triangeldrama, ett intressant ämne och tre ruggigt bra skådespelare är det faktiskt inte alls omöjligt att Cronenberg skall kunna ro hem den statyett han borde ha fått redan efter A History of Violence.

Eftersom inte heller trailern innehåller några biljakter, speedade crack-pundare med skjutvapen eller ondskefulla utomjordingar som invaderar Mexiko så är det heller inte jordens mest fartfyllda trailer men den gör sitt jobb och den gör det förbannat snyggt. Jag gillar det!

A Dangerous Method går upp på svenska biografer 10:e Februari 2012.

Skrivet av Måns Lindman

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Ingrid

  Ser mycket lovande ut. Kan dock inte låta bli att fokusera oproportionerligt mycket på Keira Knightleys darrande underläpp (-käke?)..

 • bobandy

  Tycker själv att Cronenberg har tappat känslan i sina filmer, senaste bra filmen han gjorde var eXistenZ enligt mig. Hans senaste filmer hade kunnat vara gjorda av vem som helst. Man kan ju bara hoppas på att han vågar sätta sin stämpel på den nya. Man får väl se…

 • Måns Lindman

  Det håller jag absolut inte med om! Både A History of Violence och Eastern Promises var ju makalöst bra. Bäst av alla hans verk är dock Naked Lunch och inte långt därefter just eXistenZ. Jag kan dock hålla med om att han har lagt om sin stil rätt kraftigt, inte så mycket ”psykotrips” längre men spänningen och kvalitén har han definitivt lyckats behålla imho.

Fler onyanserade inlägg