Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Omfamna den magiska delfinen!

Inlägg av Måns Lindén den 23 september 2011 i

Trailers

”Ingen dröm är för stor” sa Martin Stenmarck i en intervju när TV4 gick ut med nyheten om underhållningsprogrammet Kvällen är din. Programmets konceptet är att ”vanliga människor” ska få sina drömmar uppfyllda. Troligtvis med en ivrig Martin Stenmarck som hejaklacksledare.

Jag pratade med en person som var involverad i förproduktionen och frågade henne vad folk som skriver in önskar sig. Något överraskande visade det sig inte vara att ”ligga med Martin Stenmarck”.

En majoritet önskade att ”få simma med delfiner”.

Vi svenskar är inte på något sätt unika i vårt vurmande för detta förmodat magiska djur. Internationellt sett är delfinens anseende i djurriket väl i klass med pandans som en totem för godhet och att det inte görs fler filmer med delfiner i bärande roller är för mig ett mysterium.

Därför kan jag, och tydligen många med mig, med lättnad konstatera att en sådan film snart har premiär. Den heter Dolphin Tale och jag tror att den är producerad i Hollywood.

Vilken fyndig titel!

Den strandade delfinen tappar stjärtfenan och Guds ställföreträdare på jorden Morgan Freeman ska bygga en protes så att hon kan simma igen. Fish…tail…tale…Fattar ni?

Den engagerade pojken som hittat delfinen blir givetvis motarbetad av oförstående vuxna. De har ännu inte insett att delfinen är ett magisk djur som kan sprida glädje även i deras liv. Titta 0.45 in i trailern hur glad pojken blir när han får respons från delfinen. Så glada kan vi alla bli om vi bara släpper in delfinen i våra liv!

För första gången känner jag mig också upprymd över att en film är producerad i 3D. Tänk känslan när delfinen simmar runt över våra huvuden i biografsalongen och sprider glädje. Det kommer bli härligt!

Så för alla ni som kanske inte fick er önskan uppfylld i Tv4; räkna ner dagarna till Dolphin Tale har premiär. Vem vet; Martin Stenmarck kanske abonnerar en hel salong och bjuder in alla delfin-vänner för en specialvisning? Han kanske kan berätta om sin egen syn på delfinens magiska egenskaper? Kanske rentav lyfta in ett delfin-nummer i Ladies Night?

Jag ser oändliga möjligheter här.

Bara vi släpper in delfinen i våra liv.

Dolphin Tale har premiär någon gång i höst.

 

 

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Detta låter som en trist film i ett snyggt fodral. Tror filmningen säkert är grymt snygg medan storyn e en klassisk feeling good snyftare.

Fler onyanserade inlägg