Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Drakar & Demoner som film

Inlägg av Jonas Derne den 19 juni 2013 i

Trailers

Trudvang
Det är länge sedan nu som jag dräpte monster med tvåhandssvärd. Men på 80-talet var det vardagsmat. Jag och mina rollspelande vänner samlades ofta och länge för att ge sig ut på allsköns äventyr, inte sällan i en fantasyvärld. Det var Drakar & Demoner från det numera insomnade Äventyrsspel som gällde i början av min rollspelskarriär, och jag kan än idag, sisådär 28 (!) år senare, inte bli annat än sjukt nostalgisk när jag bläddrar bland alla gamla äventyr man upplevt i det Drakar & Demoner-arkiv som släppts alldeles fritt på webben. De rollspelsintresserade som missat detta kan klicka här för att komma åt denna veritabla guldgruva.

Men varför tjötar jag nu om detta? Jo, Riotminds, som numera står för utgivningen och varumärket Drakar & Demoner, har länge funderat på en filmatisering av deras värld Trudvang. Jag har själv inte spelat något med just den världen som kuliss, men av det jag kan läsa mig till verkar det vara en plats med klart fornnordiska inslag där naturen, verklig såväl som mytisk, har stor makt över befolkningen. Tänk John Bauer, troll och andra sägenomspunna väsen.

Och häromdagen släpptes faktiskt en trailer om vad som komma skall. Tycker det ser rätt lovande ut dessutom med tanke på den sannolikt minimala budgeten de haft till förfogande. Det bjuds på ringbrynjor, skägg och mystik i vacker trollskogsmiljö. Alla repliker kanske inte levereras med helt naturlig inlevelse, men jag ser framemot detta. Det hela ser minst lika snyggt ut som exempelvis Arn-filmerna som givetvis hade betydligt större resurser.

Kortfilmen Tronländaren på 27 minuter har premiär senare under 2013.

Skrivet av Jonas Derne

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.

Fler inlägg av Maila Jonas Derne
Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg