Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Another Earth – Trailer

Inlägg av Måns Lindman den 25 april 2011 i

Film Trailers

Parallella universum och alternativa världar har alltid förekommit flitigt i diverse Sci-Fi och Fantasyalster men nu flyttar man detta, sedan länge övertrasserade konto långt bort från Tad Williams virtuella världsbilder och överraskar oss med en lågmäld indiefilm där handlingen kretsar kring en ung ambitiös student och en framstående kompositör vars liv korsas genom en tragisk olycka, under natten då en kopia av Jorden framträder i solsystemet.

Filmen visades på årets Sundance och har fått väldigt blandad kritik. Vissa står upp och applåderar men andra menar att filmen innehåller fler plot-holes än en schweizerost och att man inte riktigt behandlar själva fenomenet tillräckligt. Själv lägger jag mig någonstans i mitten. Jag tycker inte att trailern visar särskilt väl vilken typ av film Mike Cahill vill att Another Earth skall vara. Skall det vara en melodramatisk historia som fokuserar på den tragiska olyckan och dess konsekvenser i det här livet eller är det en mer existensreflekterande film där Sci-Fi delen egentligen är en förevändning för att visa oss att det alltid finns en andra chans någon annanstans? Och framför allt, kommer vi överhuvudtaget att få se hur det är på den där andra planeten?

En sak är dock säker. Dyker det upp en Jorden II under min livstid så bokar jag biljett direkt. Tänk att få möjlighet att reparera alla sina misstag i livet. Beam me up Scotty!

Another Earth har amerikansk premiär 20:e juli. Inget datum för svensk release ännu.

Skrivet av Måns Lindman

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg