Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

En riktig fetsmäll!

Inlägg av Alexander Kantsjö den 6 september 2010 i

Trailers

Zack Snyder har med filmer som ”300” och ”Watchmen” ganska snabbt gjort sig ett namn som en visuell trollkarl, hans serietidningsliknande bildspråk och häpnadsväckande visuella effekter har upprepade gånger fått mig att tjuta som en 12-årig liten flicka. Så det är nu med skyhöga förhoppningar som jag tar mig en titt på trailern för hans nya film ”Sucker Punch”.


Det här är verkligen en nörds våta dröm och då menar jag inte bara på grund av alla lättklädda unga damer. Det verkar som om Zack Snyder bestämt sig för att ta reda på exakt allt vad nördar gillar och sen trycka ner det i en mixer och trycka på knappen. Förutom dom lättklädda unga damerna så slåss samurajer, steampunk-robotar, mechasuits, cyberpunk-städer, zombiesoldater, drakar, feta vapen, kampsport etc. om uppmärksamheten. Det är också det negativa med trailern, den försöker få med så mycket av allt som möjligt på kortast möjliga tid. Det är dock utan tvekan en rejäl visuell käftsmäll, men det blir lite svårt att hänga med. Trailern ger dock en mersmak hos mig och jag kommer definitivt gå och se filmen… för jag är en nörd.

Skrivet av Alexander Kantsjö

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Leiyah Rose Lindén

  shit. Det där var livat vill jag lova.
  Och whaddup med speakerns ryska brytning? Och vad handlar filmen om? Det fram gick liksom inte. Hur är draken iblandad? Vad är grejen med showgirlsinslaget? Är draken deras hallick? Jag fattar ingenting.

 • Vad jag har kunnat utröna så handlar filmen om Baby Doll (Emily Browning) som mot sin vilja blir inspärrad på ett mentalsjukhus/bordell (ja det är så jag har fattat det) tillsammans med fyra eller fem (lite oklart) andra unga flickor. För att komma undan den fysiska och psykiska tortyr dom tvingas utstå så flyr dom in i en fantasivärld där dom själva skapar miljön, därför denna saliga blandning av teman. Inne i sin fantasi slåss dom då alltså mot sina inre fasor och demoner för att bygga upp den styrka som krävs för att kunna rymma från mentalsjukhuset.

  Det är säkert inte exakt så här det är, men jag har pusslat lite och det här var min slutsats. Jag tycker den låter tillräckligt enkel och komplicerad för att vara underhållande. Grundpremissen påminner om en skräckfilmsidé som jag har, så det är klart jag gillar temat 😉

Fler onyanserade inlägg