Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Tre visionära favoritregissörer i dagens trailers

Inlägg av Ingrid Forsberg den 19 mars 2013 i

Trailers

Tre av mina favoritregissörer har nya filmer på gång, och eftersom de dessutom förenas av en stark känsla för det visuella, om än i varierande grad, så passar det väl bra att köra alla trailers i ett fint litet paket så här på en sketen tisdagseftermiddag!

Vi börjar med Sofia Coppolas The Bling Ring, där Emma Watson en gång för alla ska skaka av sig Hermione-oket från Harry Potter-filmerna. Här spelar hon Nicki, en av tjejerna i ett verklighetsbaserat kändisfixerat tonårsgäng som genom internet spårar var kändisarna håller till, för att göra inbrott i deras hem. Den här första trailern är ganska kort och nästan mer av en teaser, men man får den omisskännliga Sofia Coppola-känslan – tonåringar, tristess, ytlighet och musik. På ett mycket lockande vis.

The Bling ring har amerikansk premiär den 14 juni. Det finns ännu inget svenskt premiärdatum.

Michel Gondry är den mest experimentella av de här tre regissörerna, och den här gången verkar han verkligen ha utnyttjat sin fantasis fulla kapacitet. Filmen L’écume des jours (Mood Indigo) är baserad på Boris Vians surrealistiska roman Dagarnas skum från 1947 och kretsar kring ett nygift par vars lycka hotas när frun blir sjuk av att hennes lunga är genomvuxen av en näckros. Huvudrollerna spelas av Audrey Tautou (Amelie från Montmartre)  och Romain Duris (Mitt hjärtas förlorade slag), och i övriga roller syns bland andra Omar Sy från succén En oväntad vänskap. Trailern är tyvärr otextad på franska, men med tanke på den fantastiska rekvisitan, bilderna och musiken så finns där mycket att hämta ändå, även om man inte skulle förstå ett enda ord av vad de säger!

L’écume des jours (Mood Indigo) har premiär i Frankrike den 24 april. Det finns ännu inget svenskt premiärdatum.

Sist men inte minst har vi det nyaste samarbetet mellan regissören Michael Winterbottom och skådisen Steve Coogan – The Look of love. De har ju jobbat ihop tidigare med briljant resultat, i 24 Hour Party People, om Factory Records och musikscenen i Manchester på 80- och 90-talet, och i obekvämt roliga serien/filmen The Trip. Precis som i 24 Hour Party People spelar Steve Coogan här en verklig person – entreprenören och herrtidningsägaren Paul Raymond, som blev Storbritanniens rikaste man, men förlorade alla som stod honom närmast på köpet. Trailern har fantastisk musik, bilderna är jättesnygga, och bara det faktum att det är en Winterbottom/Coogan-film gör att jag vill se den här filmen. Jättemycket.

The Look of love har premiär i Storbritannien den 26 april. Det finns ännu inget svenskt premiärdatum.

Skrivet av Ingrid Forsberg

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg