Senaste Kommentarer

Top Commenters

Evil Dead – Trailer #2

Inlägg av Måns Lindén den 4 januari 2013 i

Trailers

Evil Dead

Nu kommer den andra trailern för Evil Dead och om hakan föll till golvet förra vändan är det väl dags att leta efter den i källaren den här gången. Jag tror aldrig jag sett en blodigare trailer, i alla fall inte från ett stort bolag som Tri Star. Det verkar som att dom har gått in för att totalchocka publiken med ren och skär brutalitet. Dessutom verkar humorn från Sam Raimis förlaga vara ett minne blott. Inget fel i det. Det är väldigt få som lyckas kombinera skräck och humor på ett tillfredsställande sätt, så varför ta risken?

Som trailer betraktad är den mästerligt uppbyggd. Visst, en del pengaskott kanske man kunde hållit på, men det ligger ju i sakens natur att publiken ska lockas och chockas, så något måste man väl bjuda på. Nu är det bara några dagar kvar till jag äntligen ska få se Django Unchained. När det är avklarat kommer en ny film stega upp på tronen märkt ”Filmen jag mest ser fram emot under 2013”.

Utan någon som helst tvekan bereder jag plats för Evil Dead.

 

Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Det här kommer säkert låta som någon sorts flame men det är ett försök till konstruktiv kritik i den renaste form jag kan frambringa. 

  Jag blir rent av bestört när ni hypar sånt här (för att inte tala om Pacific Rim). Man har inte ens behövt skriva ett orginalmanus och det bästa man kan leverera är besatta barn, blodspyor och översvämmade vägar? 

  Jag blir bara ledsen att du ens nämner detta i samma mening som Django. Jag kan erkänna här och nu att jag inte förstår skräckgenren (min bästa teori är att det är som porrfilm, alltid samma story fast med olika skådisar), men tom jag som aktivt undviker skräckfilmer har ju sett allt det här tusentals gånger förut. Det måste ju bara finnas innovation någonstans som faktiskt förtjänar att uppmärksammas. 

  Det jag försöker säga är att sånt här urvattnar allt bra ni skriver, och det är väldigt synd då jag verkligen gillar er sida. 

 • Måns Lindén

  Om du inte har något intresse för skräckfilm förstår jag att du inte delar min entusiasm. Visst – i teorin är det väl inget nytt under solen – men det handlar ju mer om hur det presenteras och av trailern att döma känns det som att de tar det till en explicit nivå som man sällan ser. Jag ser otroligt mycket skräckfilm och det mesta är rätt slätstruket – därför blir jag genuint intresserad när något, i mina ögon, sticker ut från mängden. Det återstår så klart att se om filmen levererar – men jag tror och hoppas! Kul att du gillar vår sida och tack för konstruktiv kritik. 

 • Lindman

  Jag gillar verkligen skräckfilm. Det finns dock otroligt mycket dåligt därute så man får väl plöja 10 för att hitta 1 bra, ungefär så.
  Problemet är att hitta en skräckfilm som är skrämmande utan att bara vara ett enda stort blodbad. Jag gillar när en film kryper under skinnet på mig och är psykologiskt enerverande, när man inte har en aning om vad som kommer att ske i nästa bildruta.
  Jag var inte heller jättesåld på den här trailern, det kändes som en tidsresa. 80-talssplatter med utvecklad teknik men jag kommer givetvis ändå att se den. Jag tror att det kommer att vara en ”attention seeker” och att jag kommer att bli besviken. Tyvärr är det ofta så i skräckgenren så där har du helt rätt.
  Men när det blir bra då blir det oftast väldigt bra. Ta hyllade The Walking Dead, oerhört våldsam men också oerhört populär och erkänt välgjord. Så vad jag vill säga med detta är väl att vi har många läsare som gillar den här typen av filmer och vi är åtminstone två skräckfantaster på redaktionen så skräckfilm kommer nog alltid att vara ett inslag här på sidan.
  Tack för bra konstruktiv kritik och för att du gillar oss! Det är ju i alla fall tur att vi inte alla gillar samma filmer, då hade det varit riktigt trist i den här branschen! 🙂

 • Make that ”åtminstone tre skräckfantaster”. Jag är sedan 80-talet, då jag började titta på skräckfilm i smyg, en inbiten skräckfilmstittare och det är väldigt lite som rockar min värld idag. Tyvärr är utbudet idag inte så intresseväckande men även jag går igång på trailern till ”Evil Dead”. Jag är ändå en Evil Dead-fan och älskar de gamla filmera, ja alla tre och borde därför vara emot en remake men det här ser för bra ut för att skuffas undan på grund av nostalgi. Visst gillar jag även skräckfilmer som spelar mer på obehaglig stämning, men de mer explicita filmerna kan också underhålla. Smaken är som baken och gillar man inte skräckfilm så förstår jag att man inte gillar trailern. Jag hoppas på filmen och ber till gudarna att det inte blir en ”Nightmare on Elm Street”.

Fler onyanserade inlägg