Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Hypnotisören – Trailer

Inlägg av Måns Lindman den 7 augusti 2012 i

Trailers

En ung flicka och hennes båda föräldrar hittas mördade medan pojken i familjen överlever. Han har dock så svåra skador att det inte finns någon möjlighet för honom att kunna berätta vad som egentligen hände den där dagen. Polisen står med andra ord maktlös och i ett desperat försök att komma vidare i undersökningen tvingas man överväga alternativa lösningar och en en aning oortodox metod. Man kallar in läkaren Erik Maria Bark (Mikael Persbrandt) för att hypnotisera vittnet och därmed göra det möjligt att få fram värdefull information om dådet. Problemet är dock att Erik Maria Bark (det är ju också ett jävla namn på en karl) egentligen har lagt hypnosen på hyllan sedan 10 år tillbaka och är väl lite lätt ringrostig. Han kommer givetvis att lyckas med sitt uppdrag, det hade blivit en väldigt kort och tråkig film annars men upptäcker snart att han är på väg att bli indragen i händelser som han definitivt inte hade räknat med när han kritade på kontraktet.

Kriminalromanen Hypnotisören är en av de största svenska boksuccéerna efter Millennium-trilogin, såväl nationellt som internationellt. 24 år har gått sedan Lasse Hallström regisserade en svensk långfilm men efter sina massiva succéer i USA återvänder han alltså nu till sitt hemland för att filmatisera Lars Keplers storsäljare från 2009. Hypnotisören är den första filmatiseringen i en planerad serie med huvudkaraktären, Kriminalinspektör Joona Linna, spelad av Tobias Zillacus och idag släppte SF den nya längre trailern.

Svensk kriminalfilm finns det som bekant gott om och frågan är, behöver vi ännu en halvtrött filmatisering av en deckare? Det som talar för Hypnotisören är såklart Hallström och den hyggligt tunga rollistan som förutom Zilliacus och Persbrandt även rymmer Helena af Sandeberg och Lena Olin. Det som talar emot är väl just konceptet ”svensk kriminalroman filmatiseras.” Någon gång måste väl svenska folket tröttna på Wallander, Beck, Huss, Winter och andra uppstickare? Nu har inte jag läst boken men själva upplägget med hypnos känns ju inte helfräscht. Hur många hel och halvsunkiga rullar har man inte sett kring detta genom åren? Och hur kommer det att funka med Persbrandt i rollen? Kommer han att lyckas undvika att gå i Gunvalds fotspår? Frågorna är många och kommer att få bli obesvarade ända tills 28 september när filmen går upp på svenska biografer landet runt.

Trailern avslöjar inte särskilt mycket om vart det här kommer att ta vägen men stämningen finns där ändå och jag tror nog att Hallströms erfarenhet kommer att borga för viss kvalitet.

 betyg2_5

Skrivet av Måns Lindman

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg