Senaste Kommentarer

Top Commenters

Kronjuvelerna – Trailer

Inlägg av Måns Lindman den 4 maj 2011 i

Film Trailers

Kronjuvelerna är Ella Lemhagens senaste alster. Ett triangeldrama, baserat på boken ”familjelyckan” som inleds med att den unga Fragancia, här spelad av Alicia Vikander, anhålls för mordförsök på direktörssonen Richard Persson. Hon plockas därmed in till ett polisförhör där vi får dela hela hennes bisarra livshistoria. Under filmen får vi sedan följa Fragancia genom en svår och fattig uppväxt, uppleva mötet med den stora kärleken. En märklig och fantastisk historia som slutligen tar oss till den där ödesdigra natten där denna mörka historia tar sin början.

Jag tycker att trailern ger mersmak men är samtidigt kluven. Det råder inget tvivel om att Bill Skarsgård, Alicia Vikander, Alexandra Rapaport och Von Brömssen alla är begåvade skådespelare med skapligt breda register men vad gör Björn Gustafsson här? Det känns kanske lite orättvist att döma någon på förhand men det känns verkligen som att hans karaktär, ishockeyspelaren Pettersson-Jonsson kommer att kännas väldigt malplacerad i den här filmen. Björn kan vara en briljant komiker i sina bästa stunder men någon skådespelare tycker jag verkligen inte att han är. Lägg sedan till den gamle pårökte hip-hopparen Timbuktu och vi har en milt sagt brokig skådespelarensemble. Jag kan givetvis ha helt fel och att detta inte alls är något negativt men känslan blir ändå att storyn kommer att hålla men att skådespeleriet inte når ända fram.

"Skäggstubb till trots, jag är skeptisk"

Återigen, det är med lika delar skeptisism som intresse jag tar emot Kronjuvelerna. Jag hoppas att det blir en ny fin svensk produktion med en fängslande story och intressanta karaktärer men är samtidigt förberedd på ett praktfiasko.

Kronjuvelerna har premiär den 29:e juni.

Skrivet av Måns Lindman

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Otroligt intetsägande trailer. Hade ju varit omöjligt att veta vad den handlat om om du inte hade recappat handlingen i ingressen.

  • Måns Lindman

    Precis! Men visst gör den att blir man rejält nyfiken ändå? ”En osannolik livshistoria om mord, svek och kärlek”. Det är stora ord.

  • Sure, men trailern ger inte riktigt det intrycket tyvärr. Är lite rädd att det kommer vara en subjektiv biktfilm a la De Misstänkta, Big Fish, Forrest Gump (i viss mån).

  • Sickan

    Boken ”Familjelyckan” av Carina Dahl är hur som helst helt fantastisk även om jag förstår att filmen förhåller sig ganska fritt till berättelsen. Jag har inte läst något liknande i Sverige, ska börja på uppföljaren nu. Hoppas mycket på undervattensscenerna!

Fler onyanserade inlägg