Senaste Kommentarer

Top Commenters

Liam Neeson – mer hårdkokt än ett 20-minuters ägg

Inlägg av Måns Lindén den 30 september 2014 i

Trailers

taken3

Liam – bekymrad och förbannad!

Vi är några på redaktionen (läs jag och Christopher) som har ett närmast osunt förhållande till Liam Neesons andra vår. Hans metamorfos är rätt förbluffande – han har på bara några år gått från att vara en träig prettodude till att bli en modern Charles Bronson. Visst, hans amerikanska dialekt är fortfarande under all kritik, han använder sig av fler body doubles än Roger Moore på ålderns höst men vi kan aldrig, ALDRIG ta ifrån honom 2000-talets bästa monolog:

”I don’t know who you are. I don’t know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don’t have money. But what I do have are a very particular set of skills, skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that’ll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don’t, I will look for you, I will find you, and I will kill you.”

Ja, vi snackar naturligtvis om den mästerliga revanschfilmen Taken. Filmen var en högst oväntad framgång så uppföljaren var lika väntad som en selfie från Marcus Birro. Men efter den (givetvis) mediokra Taken 2 sa Liam Neeson att nu fick det räcka. Han ansåg att det inte skulle vara trovärdigt om hans familj ÄNNU en gång råkade ut för en kidnapping-situation. Men som Sean Connery så vist skaldade: Never say never again – för nu är Liam tillbaka! Filmen har fått den fräsiga titeln Tak3n så att folk förstår att det är ett modernt gäng som gör filmen.

Återigen är det Oliver Megatron aka Mannen med det mäktigaste namnet som sitter i regissörsstolen och nu är premissen lite annorlunda. Liam är inte bara jägare – han är även villebråd! Den kroniskt bekymrade Forrest Whitaker leder det polisuppbåd som försöker hindra Liam från att hämnas. Min gissning är att det inte kommer gå så bra. Att de i slutet av trailern levererar en liten blinking till första filmens odödliga monolog är naturligtvis både platt och fantasilöst men strunt i det nu. Liam Neeson är tillbaka och han är mäkta förbannad. Det räcker gott både för dig och mig.


Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg