Senaste Kommentarer

Top Commenters

Pirates of The Caribbean: On Stranger Tides – Trailer

Inlägg av Alexander Kantsjö den 20 december 2010 i

Trailers

I och med att Pirates of The Caribbean: At World’s End såg dagens ljus så var det också sagt att det skulle bli den sista i serien och ärligt talat så, hur mycket jag än gillar svärdsviftarfilmer,  kände till och med jag att filmserien hade gjort sitt med ett vattentunt manus och extremt effektsökeri. När dock ett varumärke blir större än vad producenterna till en början räknade med så kan tydligen utlovade trilogier helt plötsligt få tillökning och ändra allt vi lärde oss om numerisk bestämning i skolan. Pirates of The Caribbean: On Stranger Tides är den första filmen i en ny utlovad trilogi. Hur ska det gå?

Jag vill bara börja med att säga att jag fullkomligt avgudar Johnny Depp och framförallt när han mumlar/raglar/grimaserar sig fram som den dekadenta och fullkomligt fiberlösa Jack Sparrow… förlåt… kapten Jack Sparrow. Depp är den egentligen enda skådespelaren som kan och  får bedriva extremt överspel utan att skrivas in i hatlistan med permanent bläck, så att se honom ta på sig tricornen igen gör mig allt lite pirrig i kroppen.

Den här gången verkar Kapten Jack Sparrow vara på jakt efter ungdomens källa och det ser som vanligt påkostad och välproducerat ut. Han är inte ensam på sitt uppdrag utan till min glädje är Geoffrey Rush tillbaka som Barbossa och i Kiera Knightleys frånvaro så tycks filmserien ha fått nytt ögongodis i Penelope Cruz-skepnad. Jag tycker mig även skymta ett nytt ungt trånande kärlekspar, ingen äventyrsfilm är tydligen komplett utan dom.

Skönheten & Odjuret...

En film är som bekant ej heller bättre än sin skurk och den här gången har man valt att blåsa liv i den mytomspunne Kapten Svartskägg som porträtteras av Ian MacShane som redan visat att han kan spela skitig och omoralisk i HBO:s westernserie ”Deadwood”, så på skurkfronten känns det tryggt.

Trailern är storslagen och äventyrsådran sätts i svallning av både musik och bild. Vi presenteras för några av dom hinder som våra hjältar kommer att stöta på och vi får en tillräcklig glimt av dom för att intresset ska väckas; Förrädiska sjöjungfrur, Zombies med psoriasis och som sagt den fasade Kapten Svartskägg och hans besättning. Den brittiska regeringen är även den tillbaka för att sätta käppar i hjulet för den ständigt salongsberusade Sparrow och hans vänner, det är alltid roligt med lite överklassdrägg att ogilla i den här typen av filmer.

"-Vem är egentligen skitigast... du eller jag?"

Manuset är som tidigare skrivet av Box Office-duon Ted Elliot och Terry Rossio (POTC 1-3, Zorro 1-2, Godzilla) vilket inte direkt kommer som någon överraskning, varför laga något som inte är trasigt? Mer överraskande är dock valet av regissör, Rob Marshall har inte många titlar under bältet även om det har varit riktiga kritikersuccéer som ”En Geishas Memoarer” och musikalfilmerna ”Chicago” och ”Nine”. Han började sin karriär som koreograf och har blivit nominerad till åtskilliga Tony’s och flera andra bemärkelser. Lite lustigt val kan jag tycka men samtidigt så brukar inte monsterprodducenten Jerry Bruckheimer inte köpa grisen i säcken.

Jack Sparrow - Nu med 65% mer raggling

Jag var mäkta besviken på POTC: At World’s End och var ärligt talat skeptisk när det ryktades om flera filmer men efter att ha sett den här trailer så tänds hoppets låga ändå inom mig och jag hoppas innerligt att det här kan bli riktigt bra. Jag älskar äventyrsfilmer, jag älskar Johnny Depp och som sagt avgudar jag honom som Kapten Jack Sparrow så till sommaren så kommer i alla fall jag att lätta ankar och hissa segel för en resa till närmsta biosalong!

Skrivet av Alexander Kantsjö

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
  • Mats Janson

    Ny trilogi?! Herregud, de här piraterna ska tydligen mjölkas till sista piastern… Well, vi får väl hoppas att de skriver ett manus den här gången. Så verkade inte vara fallet senast det begav sig.

  • @Mats: Så var faktiskt inte fallet heller, dom började filma med bara en outline och ett halvfärdigt manus… så kan det gå när girigheten blir större än den konstnärliga integriteten.

  • Jakob

    Det märktes också… Vilken sjuk smörja! Jag tror att 2/3 av filmen bestod av djur som gnydde gulligt och ”tog sig för ansiktet” i en vagt människoliknande gest.

Fler onyanserade inlägg