Senaste Kommentarer

 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Men gud vad spännande! Visste inte detta. Ja alla dokumentärer borde sluta som Jinx egentligen, men för de som inte...
  Posted 12 juni, 2018
 • Lindman1 on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Körde precis igenom denna på Netflix och redan par avsnitt in kände jag igen storyn men kunde först inte riktigt...
  Posted 11 juni, 2018
 • Embla on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Eh, hur fasen kunde jag skriva fel? 2 ggr dessutom. Skäms som en HUND. :D
  Posted 10 juni, 2018
 • Daniel S on Svt Play-tips: Dödsfallet

  Finns på Netflix också! Och han heter ”Peterson”. :)
  Posted 8 juni, 2018
 • Lindman1 on Deep Blue Sea 2 – Hajar som pajar

  En helt rimlig frågeställning. Jag har alltid plats för hajar, dinosaurier, seriemördare och rymdvarelser. En härlig blandning men tyvärr också...
  Posted 4 juni, 2018

Top Commenters

Spindelmannen – fjärde gången gillt?

Inlägg av Måns Lindén den 16 september 2011 i

Trailers

Regissören Marc Webb (!) har sannolikt gjort 2011 års största karriärsklättring. Från att ha gjort den närmast outhärdligt självmedvetna indie-kalkonen 500 Days of Summer har han svingat sig fram till registolen för reboot-filmen The Amazing Spiderman

Det är lite intressant att producenterna, blott 10 år senare känner ett behov att starta om på nytt, trots att Spindelmannen-filmnerna verkligen har blivit sämre för varje gång har de ändå spelat in sinnessjukt mycket pengar. Nu är både Sam Raimi (tveksamt beslut) och Tobey Maguire (äntligen!) ute ur leken och Peter Parker spelas nu av det brittiska stjärnskottet Andrew Garfield.

Det första som slår mig är; har jag inte sett det här förr?

Jo, det har jag. Det verkar nämligen i princip vara samma story som första Spiderman-filmen från 2002: Peter Parker skickas iväg av sina föräldrar, blir en outsider i skolan, kärar ner sig i Mary Jane, blir biten av en radioaktiv spindel, upptäcker sina krafter. Slut.

Det andra som slår mig är att det är en betydligt mörkare ton än samtliga föregångare. Det känns mycket mer grovkornigt och större fokus på karaktärerna, vilka vi första anblick ser utmärkt rollbesatta ut. Synd bara att ingen sa åt Martin Sheen att trycka upp löständerna lite.

Älska dräkten!

Men den största skillnaden är ändå Andrew Garfield. Han är Peter Parker på ett sätt som Tobey Maguire aldrig ens var i närheten av med sin storögdhet och lätt debila uppenbarelse.

Jag älskar den andra hälften av trailern som till formen lånar friskt av Mirror´s Edge med sin hysteriska subjektiva kamera. Jag kan tänka mig att de scenerna verkligen kan komma till sin rätt i det annars så tröttsamma 3D-formatet. Sen är ju dräkten helt fantastisk. Man kan riktigt känna texturen i latex-materialet, och den känns väldigt nära serietidningen.

Mina enda reservation är regissören. Han är trots allt mannen bakom en av de vidrigaste indie-filmerna någonsin. (Christian kommer protestera men han har givetvis fel)

The Amazing Spiderman har premiär 3:e juli 2012Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
 • Bredja

  Jag hade ju velat se 4:an inte en ny etta igen

 • Möbel

  Han kärar inte ner sig i Mary Jane.. Mary Jane kommer inte ens vara med i den här filmen. Get your facts right 😉 

 • Måns Lindén

  Oj. Ett närmast oförlåtligt misstag. Men ändå; förlåt.

Fler onyanserade inlägg